Centenari enric valor

dilluns, de setembre 20, 2010

divendres, de setembre 17, 2010

Els gitanos:Sospitosos habituals.


Fa alguns anys quant manava a alcoi el alcalde Sanus va neixer una llegenda urbana que deia que el alcalde de oriola va demanar al de alcoi a canvi de una quantitat de diner que es fera carrec de un grup de gitanos.
La llegenda urbana diu tambè que el alcalde socialista a mes de acceptat aquest peculiar pacte va oferir als nouvinguts pisos que acababen de construir-se a la plaça de les xiques.
Aquesta teoria la defensa gent tant friki com un fulano que telefona a radio alcoy els dilluns al programa suya es la radio i un altre que va intentar montar un partit a alcoi.
El poble gitano sempre ha tingut mala fama alla on a estat.El odi visceral cap aquesta gent no esta tan sols en la dreta.Sectors de la esquerra "pijo-progre" de la nostra ciutat tambè han estat veient amb desconfiança a aquesta gent.No comentare excesivament el que opinava la gent del panical sobre els veins gitanos del carrer sant bonaventura que han estat ocupant pisos abandonats a aquest carrer.
A aquestes alçades sabem que allo que ha fet el president de frança nomes es una maniobra politica per distreure als francesos dels problemes que de debo importen com la pujada de la edat per jubilar-se i totes les retallades socials que amb la escuca de la crisi ha fet i fara la dreta francesa.
Dels gitanos sempre ha molestat el mateix.La seva vida nomada no vinculada amb el sistema dominant.I es per aquest motiu que sempre volen domesticar-los, ensenyar-lis el que tenen que fer i com ho tenen que fer per ser ciutadans honorables.
No cal dir que ficar en un mateix sac a un col·lectiu tan gran es perillós perque sempre hi ha conductes particulars diferenciades.Pero ha de quedar clar que el problema no es el poble gitano sino el capitalisme especulatiu que ha entrat en quiebra i amb ell aquesta societat i el seu model de vida.

dissabte, de setembre 04, 2010

diada de vicent andres estelles

Avui fa 86 anys va neixer Vicent Andrès Estellès i per aquest motiu arreu del mon se li fa homenatge de diverses maneres a la seva tasca com a poeta i lluitador antifranaquista.
Desde la meva manera humil de fer les coses us deixó alguns videos:


dimecres, de setembre 01, 2010

El ultim video de verdcel

Treballaré el teu cos. VerdCel from Zalom on Vimeo.

Edgar, si et fan més fatxa no naixes


Article de german llorca a ara multimedia sobre la campanya de difamació contra verdcel.

Edgar Sánchez Agulló és un d'eixos personatgets que, lamentablement, hem d'aguantar les persones de totes les societats democràtiques. Edgar segurament és un ser humà bellíssim (he d'admetre que no el conec personalment), però pel que ell mateix bossa a través d'una frenètica activitat bloguera i "periodística", només m'ix dir-li allò de: Edgar, si et fan més fatxa no naixes.

Per entrar un poc en matèria diré que Edgar ha sigut membre del CDS (partit al que, sembla, ja no pertany perquè el van expulsar) de Benicarló i ara ho és del Partit per Catalunya. És a dir, d'entrada, algú que pelegrina per les sigles dels partits més marginals (en el sentit pejoratiu) del país, és perquè creu que té alguna cosa a aportar a la societat. Això és una cosa admirable! Però a mi em fa l'efecte que no és només això. Mirant millor la trajectòria d'Edgar, veiem que, fonamentalment, no li agraden els immigrants (què, clar, són els causants de tots els mals de l'univers).

Ara, d'eixida, val a dir també que Edgar, sense dubte, és una persona amb moltes ganes de protagonisme. Potser el que li haurà negat la seua absoluta incapacitat en altres àmbits de la societat i de la vida (ei, què açò no és una acusació com les que ell fa; perquè no especifique cap incapacitat en concret). I com que hi ha qui no dóna per a molt més, en el seu temps lliure es dedica a intoxicar l'opinió pública jugant a ser periodista. És a dir, llançant acusacions i difamacions sense, això sí, parar-se un minut a pensar si pot estar provocant un mal irreparable a la persona o persones sobre les que aboca les seus paraules. Sense anar més lluny, en una de les últimes i glorioses intervencions al seu blog, de la que s'han fet ressò alguns dels mitjans digitals més "liberals" del país, ha afirmat que el grup alcoià VerdCel és PROETARRA i DE L'EXTREMA ESQUERRA MÉS RADICAL.

I jo pregunte: MANDEEEE?

Bé, abans de seguir, cal dir que açò últim només és perquè els faxtes ho tenen claríssim: és la lluita de l'Home de la Veritat contra les societats corruptes. Clar, del que ells pensen que és una societat corrupta (feminista, ecologista i on es permet la llibertat religiosa i sexual i no tanquen la gent en la presó per avortar). I la corrupció és sempre de caire moral; clar, perquè, com no, són catòlics i apostòlics de carnet (ara bé, els fatxes-faxtes de veritat se'n foten en realitat del que puga significar en un sentit profund ser cristià o tindre creences d'inspiració cristiana. Els fatxes-fatxes com Edgar ho solucionen tot confessant-se els "pecaets" un parell de voltes cada cert temps. De comportar-se en el dia a dia -"dar de comer al hambriento y de beber al sediento"- segons els principis humanistes d'inspiració cristiana, ja s'ho passen una mica més pel forro).

Si entreu (millor que no) al seu blog, veureu com deixa respirar eixa socarroneria tan espanyola i tan del "sentido común, coño" i de la broma simple, però sincera, del somriure franc(o) i la opinió oberta (sempre que siga idèntica a la del que la diu). Fixeu-vos si és cachondo: "El Blog de Edgar Sánchez: La vida desde un punto de vista políticamente incorrecto". Jajajajajaja, és que no puc no parar de somriure'm! Quin tio més legal i sincerot! Quin paradigma del diàleg i de la honestedat! Quin joc de paraules més irreverent i sanot! Com no pensar això d'una persona que no té por a parlar? Xe, quina declaració més profunda de principis morals!

I si veieu la fotografia que té al blog, fins i tot, estaríeu temptats de convidar-lo a una canya. Té una cara de bon xic! D'eixes que no ha trencat mai un plat! D'eixes a les que els capellans els agrada furgar per darrere! (què, ben pensat, igual eixe és el problema... Edgar, què et van fer els capellans?). Una d'eixes cares, en definitiva, que no t'extranyaria veure darrere d'una escopeta en una tradicional matança d'institut.

I si encara mireu millor, veureu que té enllaçades les webs de tots els partits d'extrema dreta d'Europa i d'Espanya i està orgullós del que diuen d'ell: "alguien que es capás de desir lo que todo el mundo piensa". Jajajajajajajajaja... què tio més bo i quin argument més ple d'argumentació (valga la redundància)! Màrtir de la redempció i de la VERITAT!

I tot açò és perquè en aquest país de mentida en el que vivim, pot vindre un mindundis qualsevol, és a dir, un Edgar de la vida, i fer l'acusació més cruel, falsa, malintencionada i bròfega que pot haver sense que tinga la més mínima conseqüència. ¡Y aquí pas i allá gloria! i, per si de cas, la culpa de Zapatero. És com un esport NAZIonal. I el problema és que no es pot culpar Edgar de les seues accions (pequè al capdavall de tot, ell només és una titella de l'inframon del feixisme espanyol). És la classe política; bé, potser només d'una part, però massa visible, de la classe política, la que legitima aquestes posicions i actituds ideològiques demencials en un ESTAT DE DRET DEMOCRÀTIC.

Què sí, què sí... i tots tenim dret a opinar (de fet, els faxtes són els que millor ho han comprés després de la Transició -perquè han entés a la perfecció que emmerdar l'opinió pública i deixar-la plena de merda no té conseqüències judicials ni/o polítiques; més enllà de la pudor que queda). I fins i tot Edgar té dret a opinar! Faltaria! Però acusar de terrorisme proetarra algú només pel fet de fer música en valencià o és d'un cinisme que aborrona, o d'una imbecilitat tan extrema que costa de pair. Tot i això, jo, més aïna, m'incline per la segona opció: la primera implicaria, al menys, una certa intel·ligència. La segona, a més de significar que Edgar té un problema greu d'autoestima, indica que no té ni puta idea -PERÒ NI PUTA IDEA- de la gran qualitat humana -EN EL SENTIT MÉS AMPLE POSSIBLE DE L'EXPRESSIÓ- dels membres de VerdCel d'abans i d'ara.

Edgar, no sigues tan amargat i fes-t'ho mirar. Igual encara estàs a temps.

PER CERT: senyors responsables del LEVANTE-EMV i de LAS PROVINCIAS: en el periodisme NO val tot. Jo, humilment, els demanaria que deixaren de publicar els articles d'opinió d'una persona que ni contrasta la informació ni té por de danyar la imatge pública i honor de persones que simplement no li cauen bé.

GERMÁN LLORCA ABAD
EQUIP D'ARA

Campanya de difamació contra verdcel


Article de ara multimedia sobre la campanya de difamació contra el grup de musica verdcel.
El grup alcoià VerdCel ha sigut objecte aquesta setmana d'un atac per part dels dos diaris digitals Diario Ya i Alerta Digital. Segons pot llegir-se al text que publiquen, acusen el grup de "proetarra". Les dues publicacions es fan ressò de l'article d'un blocaire relacionat amb l'extrema-dreta i la xenofòbia de Benicarló. VerdCel ha emés un comunicat on anuncia que denunciarà els diaris per atemptar "contra la imatge pròpia i l'honor amb acusacions falses i infundades".

Els dos diaris mencionats publiquen com si es tractara "d'informació contrastada" les opinions vessades per Edgar Sánchez Agulló al seu bloc. Sánchez Agulló és ex-membre del CDS de Benicarló, partit del que va ser obligat a dimitir, i coneguda opinió de l'extrema-dreta i la xenofòbia a la població castellonenca. Actuament milita en el Partit per Catalunya, formació d'ideologia feixista que manté vincles amb les principals agrupacions polítiques d'extrema-dreta d'Europa i Espanya.

En concret, al seu bloc, Sánchez Agulló critica que l'Ajuntament socialista de Xirivella (València) haja programat un concert de VerdCel per al pròxim 9 d'Octubre, per considerar-ho "finançament de bandes de l'esquerra proetarra". L'article afirma taxativament: "El hecho no tendría mayor relevancia a no ser por las numerosísimas vinculaciones de la banda con círculos proetarras y de la extrema izquierda más radical". Val a dir, que VerdCel va actuar el 9 d'Octubre de 2008 al Teatre Principal d'Alcoi.

Davant aquestos fets, VerdCel ha emés un comunicat on la banda "lamenta profundament les acusacions, absolutament infundades, que s'han vessat en contra del grup en aquestes notícies". Així mateix, Alfons Olmo, cantant i líder de VerdCel, ha manifestat "que aquestes afirmacions només tenen com a únic objectiu fer malbé la imatge del grup i que en cap cas suposen ni tenen cap interés informatiu; ja que estan basades en opinions sense sentit". A més a més, afegeix el comunicat, "Alerta Digital és una publicació digital vinculada al Partit per Catalunya (escissió de Plataforma per Catalunya) i que aglutina organitzacions tant d'ultra dreta espanyola com Valencia Freedom clarament racistes i xenòfobes. Això fa encara més evident la necessitat de la nostra feina de denúncia i de lluita".

VerdCel ha emés un comunicat on explica que demanarà als dos diaris la rectificació d'aquestes acusacions per danys a la imatge i l'honor. De no produir-se la rectificació, empendran accions judicials en contra dels diaris i del suposat periodista per tractar-se "d'un atac directe a l'honor i imatge pròpia del grup i dels membres del grup".