Centenari enric valor

dimarts, de maig 31, 2011

15-M dubtes i realitats


Vivim en la societat del menjar rapid.Tot ha de fer-se en un temps i si es possible sense pensar massa.Un lema cridaner, unes bones intencions i un politics allunyats de la realitat han convertit tota aquesta historia del 15-M en una "crisi de estat".
Es evident que la gent que es manifesta a les places de les ciutats importants es gent respectable que ha vist una oportunitat per visualitzar la seva realitat precaria.Pero tambe es evident que deixa tot tipus de dubtes que van desde la manca de projecte de futur pasant per una debilitat ideologica i acabant amb una inocencia que pensa la desobediencia civil pacifica no te consequencies represives per part del sistema dominant.Cal recordar que la desobediencia civil sempre ha tingut victimes.La brual carrega policial de barcelona dona testimoni.
Tambè som moltes les generacions que teniem a la democracia com un cumul de virtuts civiques entre les que es trobaba la capacitat del poble de decidir lliurement com vol viure.Pero fa molt temps que la democracia ha donat clares mostres de que esta tutelada per el poder economic que es el que veritablement decideix per tots nosaltres.
La transformació de la societat capitalista democratica en una societat veritablement democratica en la que es garantisquen una serie de drets i llibertat per tots i totes i que es puga estar lliure de tuteles ecomiques es dificil de vore si en el cami no es consegueix trencar les cadenes que ens hi lliguen i no es deixen tirar avant.
Tornem (si es posible) a la logica marxista.Aquella de pensar el passat, organitzar el present i lluitar per el futur.Si ho volem tots sera posible.

dijous, de maig 26, 2011

Perilla el casal


Ai senyor, no guanyem per a disgustos!!
No han passat ni dos dies de les eleccions municipals i autonomiques i en la premsa apareix la noticia dels problemes economics del casal jaume I.La noticia diu que les multes obliguen a Acció cultural del pais valencia a reduir plantilla i prescindir de Vicent Galbis que no feia ni tres mesos que fou elegit per al carrec en substitució de Sandra Obiol ( Saltar del barco en el moment oportú es virtut de Sandra).
Mentres han decidit deixar a Carmina Vaya al front del casal.Qualsevol personeta coneixereu a Carmina.Es una persona simpatica i amable en dosis molt altes.I la pobre ara que la deixen amb aquesta responsabilitat va i ha tingut un accident en el propi casal que la ha deixat uns quants dies al hospital.Animo Carmina!
Desgraciadament els de ACPV fa temps que no estan dins de la realitat valenciana.No fan autocritica no reconeixen cap error i no es donen compte de que tipo de societat es la societat valenciana.
Es evident la distancia que tenen amb la gent del bloc.I tan sols els hi queda el recolçament de una part de esquerra unida i de alguns sindicats mes el sector independentista ( ERPV, maulets, PSAN, etc...)
La caiguda del casal d'alcoi fa pena, molta pena.El casal ha donat moltes oportunitats de gaudir de musica en català, de oportunitats a artistes alcoians de exposar i ha estat un espai obert a tothom.
Jo nomes demanaria a la gent del casal un poc de cabet per saber resistir el moment i renaixer amb mes força.La societat alcoiana ho agrairia.

dimarts, de maig 24, 2011

Despres de la tormenta


Poc a poc tot torna a la "normalitat".
Despres de setmanes de promeses i carreres invadits de cartells amb les cares dels politics tornem a la normalitat.
Un amic em recorda que cap partit que es presenta a les eleccions diu amb qui pactara o no abans de les eleccions.Ho diu perque hi ha molta gent que pensa que el partit amb mes vots es el que deu dirgir la ciutat i clar...la gent del pp ha tingut mes vot.
Sembla clar que els del pp ja tantejen als del bloc.Amb els del psoe i esquerra unida esta dificil.Que demanarieu vosaltres al pp si foreu els del bloc?
Demanarieu mes presencia del valencià, alguna regidoria potent com cultura o festes i un poc mes de moderació en el discurs...
A vilareal aquest cas que sembla poc probable esta posant-se en marxa i diuen que alguns consellers estan parlant amb els del bloc per un pacte de legislatura.I a molt pobles de la costa els pactes bloc-pp no son extranys.
En resum.No descartaria el pacte bloc-pp pero tambè reconec les dificultats.
NUMEROS I PREGUNTES
El pp encara esta molt lluny dels numeros espectaculars de la epoca Sanus.
Quant han costat els panfletos electorals que va repartir el pp en campanya?
Qui esta difonent rumors personals sobre rafa carbonell?
Algu seriosament vol gobernar alcoi amb el deute que tè i amb diverses sentencies judicials en contra?
Que ens quedara del moviment del 15-M?

dilluns, de maig 23, 2011

Reflexions post-electorals


Va vinga, digam unes quantes coses sobre el que va passar ahir a alcoi.
1- El partit popular ha guanyat les eleccions pero ha perdut la majoria.Es trenca el mite de que la dreta vota a ceges i a qui siga.Molta gent de dretes o s'ha quedat a casa o a votat al bloc.
2- La renovació del psoe alcoià no ha tingut efectes practics de fet tambè ha perdut vot popular.Mereixeria comentari a part la total improvisació durant la campanya i la poca fe que han tingut en alguna gent de la candidatura com carles cortes i gomicia als que han tingut mes per a fer bulto que no per donar alternatives de gobern.
3- Es impressionant el augment de vot del bloc i de esquerra unida.Queda clar que entre algunes capes de la societat alcoiana que abans votaven o al psoe o al pp hi ha gent descontenta que ha triat al bloc.El augment del esquerra unida hem deixa sense paraules.De on pot haber eixit tota aquesta gent que ha votat a esquerra unida? Es un autentic misteri.
4- Per a misteri gran tambè esta tot allo del moviment del 15-M.Qui son? per que estan ara i no abans? qui els hi dona suport? Reconenc la meva ignorancia i faig promesa que preguntare i escoltare.
5- Tothom dona per suposat que al ajuntament d'alcoi hi haura acord entre el psoe, bloc i esquerra unida.Perque? 
Els anys de oposició dura al gobern de sedano han produit distancies entre el pp i aquestos partits i la presencia irritant de miguel peralta en campanya no ha facilitat les coses.Pero jo no descartaria un acord entre el pp i el bloc.Ja se que em direu de tot pero si ho penseu amb calma el millor pacte per al bloc es pactar amb el pp.El bloc vol tenir el espai electoral del psoe a alcoi de la mateixa manera que ja el te a muro.En conclusió jo no descartaria res.
6- Per ultim com sempre cal destacar que mes de 15000 alcoians i alcoianes no van votar a ningu.Abstenir-se no es tan lleig com solen algunes personetes.

divendres, de maig 20, 2011

Com justificar una estafa


En una roda de premsa el diputat a les corts espanyoles, miguel peralta, va fer unes declaracions sobre la urbanització de serelles.En elles va comparar aquesta amb la urbanització de gormaig a cocentaina i va afirmar que el que volen els partits de esquerres amb la colla ecologista la carrasca es que a mes de que els alcoians treballen fora tambe tinguen que viure fora.
Les declaracions anaven acompanyades de un mapa en el que es situava les dues urbanitzacions tractan de fer vore que la de gormaig es molt mes gran que la de serelles.
Davant aquestes declaracions cal fer algunes consideracions:
1. En el mapa no apareix tot el projecte de serelles nomes apareix el primer sector que ja han construit.Queden el dos i el tres que donarien una imatge molt mes exacta.
2. El enemic no es cocentaina i gormaig.La alcoiania no pot ser competir en burrades amb els pobles del nostre entorn.Tendriem que competir en altres questions mes importants.D'aquestes declaracions no se molt be com quedaran les relacions entre les dos ciutats.
3. Insinuar continuament una relació entre esquerra unida i psoe amb la carrasca es molt aborrit i cansat i esta fora de la realitat. La carrasca amb els seus defectes i virtuts esta fora de la lluita partidista.
4. Els alcoians i alcoianes que treballen fora d'alcoi ho fan tambè desde que mana el pp al ajuntament d'alcoi i aquesta ja comença a ser una responsabilitat de sedano i el seu equip.
5 Als partits politics sempre hi ha algun individu que te com a faena escalfar les campanyes amb declaracions fora de tono i forma.Aquesta responsabilitat li ha tocat al senyor peralta del que desconec la faena que fa al congres dels diputats.

dimarts, de maig 17, 2011

La trista festa de sant jordi


Ja han passat les festes de sant jordi i han passat ajustades al guió habitual.
Mes o menys igual si no tenim en compte els desastres habituals als que la associació de sant jordi i el ajuntament no donen ni saben donar solució.
La esquadra de la filà cids va arribar amb mes de una hora de retard entre xiulits i cadires buides i qual va ser la reacció del mon fester? Doncs van eixir demanant paciencia al public...paciencia...
Ja fa deu anys de que a una dona li van prohibir eixir en una esquadra per el fet de ser dona.La pobre habia estat aguantant en la filà i complint tots els requisits per poder eixir el dia de la entrada a la esquadra pero un reglament mes propi de altre temps ho va impedir amb el vist i plau del ajuntament i el silenci de la esquerra alcoiana.
El incivisme i el soroll s'han apoderat de la festa.Festers i no festers amb alcohol i droges fins a les cellles fan del centre de la ciutat el seu escenari on poder desfogar els seus traumes que van desde el pixar en qualsevol lloc i a qualsevol hora fins a qualsevol altra guarreria inimaginable en altra epoca.
El soroll es insoportable.Discoteques movil, xarangues i batukades no deixen un segon de tranquilitat i silenci.I si els dius alguna cosa et contesten tot sabuts: Xe, que estem en festes, no sigues un amargat!!
Comentari a part tambè mereix el increible numero de xiringuitos il·legals que venen alcohol i menjar per tot el centre.Es flipant i es per pensar malament.Mentre els empresaris del oci es calfen el cap en donar servei eficaç i pagar impostos aquesta gent no necesita res de res.
I per ultim caldria denunciar la ocupació del espai public per filaes que ja tenen el seu local.Es que uno ja no pot ni passejar per la glorieta o el parterre sense tropeçar amb els de les filaes ocupant un espai que es de tots i de totes.
La festa ja fa temps que es mostra de la decadencia alcoiana.

dimecres, de maig 11, 2011

UNA MULTA CONTRA TOTS: EN SOLIDARITAT AMB ACCIÓ CULTURAL


El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d’expedients administratius contra l’entitat responsable d’aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s’ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El passat mes d’octubre, l’entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s’enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l’amplíssim suport a TV3 al País Valencià, fins a arribar a l’èxit de la manifestació del passat 16 d’abril a València. En aquest sentit, cal també recordar les 651.650 signatures recollides perla IniciativaLegislativaPopular (ILP) “Televisió sense Fronteres” per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILPcom el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que en realitat és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per ala ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d’Acció Cultural.

dimarts, de maig 10, 2011

Enquestes i videos

Ja tenim una enquesta mes o menys seriosa.La ha fet la gent de aramultimedia i els que saben em diuen que esta ben feta.A la mateixa enquesta el Partit popular guanya les eleccions pero no te la majoria absoluta.El psoe perd un regidor i el bloc i esquerra unida doblen el nombre actual de regidors.Magnific, no?
Doblar el numero de regidors vol dir doblar el numero de vots i no se si aquesta circumstancia es dona a la nostra societat.
Mentres els del psoe han tornat a prometre coses meravelloses per al barri del partidor.Ara toca una placeta molt bonica amb columpios i jocs infantils que suposem que se sumen al espai de albergue juvenil i espai per a musics locals.
Ah i els del psoe tambe han posat dos videos en plan ji ji ja ja....en el que un actor alcoià fa burleta dels grans fracasos del pp de sedano.
Jo pose aci el video sobre serelles en el que sense aclarar massa el fons del tema dona una idea de la burrada que han fet el ajuntament i en certa mesura tambè, la conselleria de medi ambient.


diumenge, de maig 08, 2011

miseries electorals


Ja tenim la campanya electoralllll......
I el ritual diu que tot comença de nit i pegant uns cartells amb el careto dels candidats de cada partit.Podeu vore al senyor sedano amb la seva camisa rosa alla pujat al damunt del campanar, quina valentia!!
Els demes cartells, mes o menys igual de original i absurds.No entenc com els partits politics es gasten pasta en posar cartellets per la ciutat.Deuen creure que si veus el careto de sedano o frances, vas i penses, "ostia que xulo, vaig a votar a sedano, clar que si".Quin desfici i quin aborriment.
En la meva joventut omplien els carrers de cartells.Ara la cosa esta mes civilitzada i nomes es poden pegar a les cartelleres autoritzades.
Secció promeses.
El representant del psoe ha promes que si es alcalde el 22 de maig fara un albergue al barri del partidor.Un espai per a joves i per a que puguen tocar els musics del poble, ole tus alegrias, frances! I aquesta promesa la ha fet sense dir ni pio als veins i les veines.La democracia es fa aixi.Sense contar amb el poble que tan lloen els politics.
Secció debats electorals.
Primer debat.

El primer es va fer a alcoi al centre ovidi montllor.De els set partits politics van tots menys el partit popular (que no tenia moltes ganes) i la gent de UCE ( perque segons els del casal es van presentar a les eleccions massa tard i no els habia donat temps a apuntar-los.
I mira tu que un debat electoral sense el pp no te massa trellat (penseu que la gent del pp tenen la alcaldia d'alcoi).Tambe amb la gent del pp no te trellat pero es altra historia.
Les croniques del debat a la premsa diuen que tots els partits van dir mes o menys el mateix i que allo que va trencar la pau va ser una xicona que va preguntar inocentment sobre la posició dels partits sobre la discriminació de la dona a la festa.Tots van dir que es important que la dona participe la festa pero la sorpresa la va donar Rafa carbonell que no va donar una resposta rotunda.Va donar moltes voltes per tal de no mullar-se i va provocar el enfado de molta gent aquella tarda.
Mes tard i veient que no era politicament corecte el membre del bloc va acabar dient que tambe ell estaba a favor de la presencia femenina en la festa de moros i cristians.
Es dificil ser fester i democrata a alcoi, hi ha tan taliban solt.
Segon debat.
El divendres i un horari mes propi de discoteca ( les once i mitja) es va fer el debat entre els 4 candidats a la presidencia de la generalitat.El debat es dividia en 4 parts.Cada partit tenia 4 minuts en cada part i no es permetia la replica, ni la contra-replica.Questió que va convertir el debat en un curiós concurs de monolegs en el que es proposava un tema i cada politic parlava de allo que mes li molava en cada moment.
I nomes portem tres dies de campanya electoral i ens queden les festes, oh que epoca mes interesant
I sense que ningu es done compte tanquen el molinar, quina barra!

divendres, de maig 06, 2011

Pura merda, programa de radioaktiva

Programa de radioaktiva que parla sobre la censura del concert del bloc i de la repressió que pateix el cso el molinar.


Ir a descargar

dimarts, de maig 03, 2011

El final del cso el molinar?


Passejant per internet he trobat aquesta noticia a la plana web de radioaktiva sobre un incendi provocat al CSO el molinar.No tenia massa idea de com funcionava aquest espai alcoià autogestionat en els darrers mesos.I vore la situació tan trista per la que passen fa evident que en el temps que porten s'han guanyat poderosos enemics que no estan disposat a estalviar esforços per enfonsar aquest somni col·lectiu.
Desde la meva humild posició i influencia nomes us envie als amics/amigues el meu sentiment solidari i la meva esperança de que ja siga al molinar ja siga a altre lloc la experiencia autogestionaria continue.
Aqui teniu el comunicat del molinar.
Bona sort!


Ahir, diumenge 24 d'abril, cap a les 6 de la vesprada el CSO Molinar, un espai autogestionat que portava més de 4 anys okupat, va ser víctima d'un incendi intencionat.


Des del principi hem patit una serie d'atacs i robatoris, així com un fort seguiment que es va intensificar arrel de la denúncia que el propietari va formalitzar, fa quasi dos anys, amb clars indicis de fer-ho pressionat per la policia. Els cossos policials ja portaven temps recollint dades de la gent que freqüentava el Molinar: matrícules de cotxe, dni's, ... Després de que la jutge prenguera declaració a dues persones (prèviament identificades per la policia) sense traure res en clar, va ordenar que s'obrira una investigació. Eixe mateix dia i durant la setmana, moltes persones van ser localitzades (per telefon o al seu domicili) per la policia i citades per anar a declarar a comissaria. Van ser amenaçades de ser portades a judici si no donaven el nom o noms dels responsables de l'espai. Al no obtindre la informació que buscaven, van estar pressionant a altres col·lectius que havien organitzat alguna activitat al Molinar i a altres projectes que també organitzaven concerts fora del circuit comercial. Finalment el cas va ser arxivat al no obtindre dades determinants.

En el que va d'any en varies ocasions han entrat a través de butrons des de la nau del costat, furtant les poques coses de valor que hi havia, així com causant diversos desperfectes. El que es va fer ahir va ser realitzat a consciència, mentre que la nau del costat va romandre intacta, al Molinar van ser trencades les finestres que quedaven, va ser destrossat tot el que quedava dins i almenys dos incendis van arrasar el local abans que els bombers extingiren el foc.

Sobre la possibilitat de rehabilitar aquest espai o okupar un altre, encara no s'ha pres una decisió. Per al concert programat el 7 de maig, està buscant-se una altra ubicació.


Assamblea CSO Molinar

dilluns, de maig 02, 2011

Volem tv3?

Ahir tv3 en el programa 30 minuts va emetre un reportatge sobre el tancament de les emissions de tv3 al país valencià.Jo pensava que el reportatge podia ser interessant pero m'ha decebut molt.El documental esta farcit de topics sobre els valencians i abunda en el territori sociolinguistic i fins i tot en aquelles antigues baralles de la mal anomendada "batalla de valencia".
Hi ha gent que veu en aquesta manera de fer la mà de convergencia i unió i la seva voluntat de quedar be amb el poder popular valencià.Llastima que la tv3 tinga tan poca sensibilitat amb els valencians i una visió tan antiquada.
Us deixe el video per a que opineu vosaltres mateixos.