Centenari enric valor

dilluns, de juliol 08, 2013

El embolic de la canal o la politica com a eina de distracció.

Fa molts anys.Era alcalde Sanus.Va apareixer en escena el tema del poligon a la zona de la canal.La canal és una zona en la entrada sud d'alcoi a prop de la autovia.En aquell moment una serie de empresaris alcoians monten allo que es va dir "la sociedad de inversones"que pretenia comprar el terreny i desenvolupar el espai com a zona industrial.
En aquell moment el pp es posiciona en contra ( estan a la oposició i ho lidera miguel peralta) de fet fan un informe en el que desaconsellen aquesta ubicació per a fer industria i aci teniu el enllaç http://www.xarxaneta.org/carrasca/canalppinf.html.
Com que la vida es així de complicada i divertida pasen els anys i Sanus deixa la alcaldia( amb aquell embolic de regidors transfugues i privatitzacions variades) i guanya aquesta el partit popular de miguel peralta que fen un canvi de opinió a lo bestia decideix que aquest projecte es bó i paga la pena portar-ho avant.
Els moviments ecologistes comencen a moure fitxa quant veuen un informe fet per geolegs que desaconsellen implantar una zona industria en aquella zona ja que tendria un impacte en el aquifer del molinar que esta uns metres mes avall.
La propietat de la zona ha variat molt en aquestos anys i el estira i arronsa entre ecologistes i el partit popular per portar avant el projecte ha estat constant.El que ha portat el tema avant es la voluntat de la empresa d'olives "la española" de tenir tota la seva producció, la de sevilla i la de alcoi, centralitzada en la zona de la canal.A mes han promes el "abocament zero" i un impacte reduit.
Els ecologistes desconfien de la empresa en el tema del impacte i el abocament que tindria la implantació de la fabrica a la canal i veuen interesos especulatius amb el terreny de la canal.
El partit popular a la generalitat ha decidit que aquest espai ha de ser industrial i li ha donat prioritat absoluta.Es per aquest motiu que el govern actual (psoe-esquerra unida) van decidir que al tenir una posició contraria era necesari presentar una moció per demanar judicialment  les competencies sobre la ultima decisió en la ubicació de la fabrica de olives farcides.
I al plenari municipal esclata la sorpresa quant el grup de bloc-compromis es va abstenir alegant que hi habia un informe de la abogacia de la generalitat que deia la competencia sobre aquest tema la tè la generalitat i que aquest grup donava per fet que aquest camí no portaba enlloc.
La resposta per part del mon ecologista alcoia i esquerra unida fou forta i carregada de insults diversos en alguns articles http://www.radioalcoy.com/noticia_opinion.aspx?id=b1328940-8c01-4dac-9c14-5ba0818a9203http://www.diarioinformacion.com/opinion/2013/06/28/vergonya-cavallers-vergonya/1390168.html i que tingueren resposta amb uno de paco blay http://www.aramultimedia.com/ca/tribuna_oberta/la_canal_sobreactuacio_intorelable-14860.html.
Amb el pas del temps i amb una assemblea de la plataforma "salvem el molinar" els anims s'han calmat i sembla que una nova proposta presentada al plenari podra tenir els suficients vots.Estem en pre-campanya electoral  i tothom busca rendabilitzar el maxim el que han fet fins ara
Conclusions.
El futur de la española com a empresa alcoiana i en alcoi es dificil i complicat.Ja se que la realitat es mes complicada i se els intereos especulatius pero crec que tambè cal pensar en els alcoians que estan aturats i en aquells que treballen actualmente en aquesta empresa.En un moment es va pensar en buscar alternatives de ubicació pensant en un poligon industrial de tipus comarcal que era uno dels punts estrela de la mancomunitat.Com que la mancomunitat esta com esta ha decaigut.
Les relacions politiques no poden caure en actituts infantils i han de fer el possible per buscar el be comú.Es incomprensible que regidors de dos partits com el bloc i esquerra unida es presten a jocs especulatius amb decisions transcendentals.
Els lobbys de pressió han de jugar amb transparencia i claredat.Si acudeix a presionar la gent de la española ha de ser de manera publica igual que amb les presions de grups ecologistes controlats per la esquerra alcoiana.
I per a final article de javier llopis de ahir diumenge.http://www.diarioinformacion.com/opinion/2013/07/07//1393070.html?fb_action_ids=509074402494153&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582