Centenari enric valor

dissabte, d’abril 04, 2009

el cartell de festes com a simbol


Fa dies que tothom hi parla amb mes o menys intensitat sobre el cartell de festes que es penja a la porta del ajuntament d'alcoi i que sembla que es desde fa anys el que marca el principi de les festes del nostre honrat poble.
Es costum desde que el gran adrian espi comences la creuada del 22-23-24 sempre, discutir amb molta passió les qualitats del cartell, si el autor es alcoià o no, si el preu pagat es excesiu o no, si caldria fer un concurs o no, si el meu xiquet o xiqueta ho faria millor i amb menys diners, etc...
Jo que sóc tan ignorant que escric fatal i que tinc tants defectes em costa apropar-me al cartell i dir cap cosa interessant o important.
Fa anys el fet de possar el cartell passava inadvertit per a molta gent.Un dia t'alçaves i passave per la plaça i el veies i tampoc li donaves molta mes importancia.
Podria dir que el cartell nomes es un cartell no representa cap cosa mes que la festa.
Pero tambe es evident que el cartell reflexa els gustos i preferencies culturals i ideologiques del poder municipal.
Tambe podria dir que amb la deria de estalviar el poder municipal potser ha volgut estalviar un duret amb aquest horro.
El problema com fa tants anys que passa es la propia festa i la seva incapacitat de fer reformes que duguen a la mateixa a fer d'aquesta celebració col·lectiva un fet de debo col·lectiu que implique a molta gent, dones incloses i tant.
En aquest tema la solitaria veu de les dones de fonevol es confon en un paisatge dormit en el que la esquerra alcoina i els col·lectius solen passar de puntetes sense apenes fer soroll.
Paciencia.Ni la festa ni els alcoians canvien tan rapid.
Son tans anys manant i manant que fins i tot la seva ideologia dretana esta al nostre adn vital.