Centenari enric valor

dimarts, d’agost 10, 2010

Societat precaria


Fa uns dies el diari ciudad feia una entrevista a Sandra Obiol ja que la seva tesi sobre mon del treball al textil va obtenir una magnifica nota amb la que s'ha doctorat la nostra paisana.
No es necesari presentar a Sandra.A part de la seva tasca com a sociologa es el rostre del centre ovidi montllor on qualsevol pot destacar la seva feina enmig de moltes dificultats politiques i socials.Ja sabeu que a alcoi mana el pp i que alcoi no a destacat massa mai per ser nacionalista.
De la entrevista destaca una frase(no es literal):
"A la gente ya no le interesa ni un trabajo fijo ni una pareja estable para toda la vida".
Com qualsevol frase absoluta caldria matisarla.Jo vull pensar que en el marc una entrevista no es dona massa espai per explicar amb profunditat.
Sempre em sorpren el mon de la sociologia.
Un altre socioleg alcoià es jordi Q que te un bloc que he situat en la meva llista de blocs,http://urbansite.wordpress.com/ i cal la pena vore.
Un dia vaig sentir a jordi parlar sobre sociologia en un programa de radioaktiva amb un colega i del poc o molt sentit que te aquesta especialitat social.
No es la sociologia una mena de antropologia?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

no, no es antropologia. Una diferencia fonamental entre esta i la sociologia es que mentre que la primera tracta de l'estudi específic de cada cultura i les seues interrelacions la segona, la sociologia tracta de identificar i explicar els fenómens socials, com la desigualtat,el sexisme, etc..

dimoni de xiquet ha dit...

Acceote la esmena totalment.
Contenta'
salut i bon humor
dimoni