Centenari enric valor

divendres, d’octubre 14, 2011

Alcoi i cocentaina.Socarrats i caragols.

No habia dit res del programa de canal nou, "el poble del costat", que tractaba amb cert humor la rivalitat entre els pobles de cocentaina i alcoi.Al programa hi ha detalls impagables com la presencia de dos savis, uno de cada poble.Per part d'alcoi el senyor Ricard Banyo i per part dels veins contestans el senyor Albors.De ricard ja sabeu que es dedica a posar a parir a la gent del pp en diversos articles.Cal recordar que es un dels damnificats de la entrada del pp al ajuntament d'alcoi.Ell era un feliç funcionari i va deixar de ser-ho.A part d'aixó es mestre al institut i fa un ratet de historia a radio alcoy.Del senyor albors sabem que va ser la cara visible de ccoo al hospital i que fou tambè regidor a concentaina per esquerra unida.
Tots dos tracten els temes com el orige del cafe licor o les festes amb un cert rigor historic i amb bon humor.
En el reportatge tambè apareixen festers dels dos pobles.A cocentaina apareix la presidenta del col·lectiu fester ( una dona presidenta de festes oh my god!) i per part alcoiana membres de una filà (el senyor morales no tenia ganes de fer el xorra).
Els festers dels dos pobles veuen les diferencies entre les festes dels dos pobles i queden per a fer un "ensaio" per els carrers de cocentaina.
Tambe apareixen alcoianets i socarrats dien la seva opinió a peu de carrer.En aquestos programes son molt ben vistos els abuelets que diuen barbaritats.
Si tinguerem que fer un resum diria que els alcoians no eixim molt ben parats.I sobretot queda la frase expresada per un vei de cocentaina referida a la aficció alcoiana de fardar per coses que no son propies.El home diu:"Els alcoians mengen caragols i roten gambes".Magnific!

3 comentaris:

Judith ha dit...

Vaig vore el programa i la veritat és que no em va agradar massa, prou simplot.
Ademés crec que els festers alcoians queden com uns prepotents (si és que no ho són de de deveres) i la presidenta del col·lectiu fester de Cocentaina diu una gran veritat: a les festes d'Alcoi no hi ha dones. Mentre aquest fet no canvie, les festes d'Alcoi no estaran a la altura de la de la resta de pobles i ciutats dels nostres voltants.
Salutacions.

dimoni de xiquet ha dit...

Hola judith.
El programa es molt simple i tontorron.Hem de pensar que es canal nou, malauradament es canal nou i no fa pinta de canviar.
El mon de la festa es prou complicat al nostre poble i no fa pina de millorar.
Vaig escoltar no fa massa una entrevista al president de la associació de sant jordi, javier morales.En ella deia que aquest any acaba i que volia canviar els estatuts de la festa per donar mes poder a la directiva.Evidentment no es va mullar massa el tema de la dona a la festa.
I de la gent del ajuntament no confie molt.
Ojala em tinga que tragar les meves paraules.
gracies per la visita.
dimoni

gemaTEM ha dit...

"A les festes d'Alcoi no hi han dones. Mentre aquest fet no canvie, les festes d'Alcoi no estaran a la altura de la de la resta de pobles i ciutats dels nostres voltants."
Perdona Judith, respecte totalment la teua opinió, pero este comentari m'ha fet molta gràcia, jajajajaja, molt graciosa.
Mira, les festes d'Alcoi tenen una categoría que ningú dubta, crec que la gent que ho dubta realment es la prepoten. I l'equivocació que rula per ahí es brutal, a les festes d'Alcoi Sí eixen dones, moltes, guapísimes totes en els tratges, ballan, a peu o a caball, pero no eixen forman. Soc alcoyana i senc la festa en el cor, i personalment m'agradaria tan poc vore una esquadra de dones a Alcoi com vore a un home de fallera en Valencia. Si t'agraden les festes del teu poble gaudís d'elles, pero deixa'm a mí que gaudisca de les meues, no intenteu modificar-les al vostre capritxo, per favor, cada u lo seu. Al final les dones ho conseguiran, eixiran forman esquadra, i en eixe momen la altura de les festes d'Alcoi BAIXARÀ a l'altura de la resta de pobles dels voltants, i d'esta manera a la gent de fora que es dedica a criticar a Alcoi per envetja i a les dones que busquen igualtat sense saber on estan clavant-se, es quedareu totes contentes, i jo en festes m'en aniré de viatge, i recordaré amb nostàlgia quan les festes d'Alcoi eren. Gràcies. Gema, una alcoiana