Centenari enric valor

divendres, d’abril 13, 2012

grupo 7 o la poli sevillana

Per influencia de la meva filla i la seva ilustre mare em vaig vore amb la desgracia de tenir que anar al cine.Fa anys que em resulta prou dificil asistir al cine.Les histories que es conten son sempre previsibles, aborrides i allunyades de la realitat.No sempre clar.De tant en tant apareix alguna peli xula pero es prou dificil.I ja dona igual que siga feta la peli a espanya, a estats units o a la conxinxina.
La peli que van triar es diu grupo 7 i es una peli de polis espanyola.Es una historia clasica.En ella en es conta com es va desenvolupar la vespra de la inaguració de la expo de sevilla del 92.Els politics sevillans volen netejar sevilla de drogadictes i delicuents que podrien embrutar la imatge de la ciutat i decideixen crear un grup que es dedicara a aquesta faena.
Els personatges son 4 polis amb una personalitat definida.Desde el jovenet mario casas que arriba al grup pasant per el de mirada mala i vida atormentada ( antonio torres), el poli amb accent sevillano i gordo ( jose manuel poga) i un poli nervioset ( Joaquin nuñez).
Els polis son molt de manual de novela negra.Viuen atormentats per una faena en la que no es troba mai el final ni una victoria definitiva.I aquesta faena els afecta a les seves vides personals incapacitanlos per a mantenir una vida mes o mens normal.
I els delicuentes tambè.Van desde la prostituta que fa de confident, el heroinamano que escolta el carrer per contar-ho al mario casas fins una delicuencia de barri en el que tothom esta ficat de una manera u altra.
Menos mario casa que es un actor pobret i mal actor el resto del casting es exepcional i ben montada.En ella conten les dificil equilibri entre delincuencia i policia i les nombroses trabes que monten els politics per a que no es desmonte massa el negoci de la droga.
La peli es recomanable encara que jo crec que esta mal rematada li falta un final digne.Que dificil es trobar una peli amb un final digne!!