Centenari enric valor

dimecres, de novembre 21, 2012

Tripartit punt i final

Ja fa alguns dies que va acabar la historia del tripartit alcoià.Com sabreu tot va començar per la destitució de la regidora de cultura Anna Raquel Serrano per part del alcalde Antoni Frances.
El alcalde donava tres motius que son els seguents:
1.Els numeros extranys del concert de Sabina i Serrat.En algun moment es parlava de 7000 espectadors i la SGAE va donar un numero inferior.Recordeu que cada entrada paga una part a aquesta societat que gestiona els drets d'autor.
2. La empresa que feia el concert va facturar 21000 euros per una propaganda del concert en la que a mes es parlava d'alcoi.Aqueta factura sembla ser era desconeguda per part del alcade i de la resta del ajuntament.
3. No es veu claredat en la adjudicació de la gestió del teatre calderon.La aparició de empreses que no habien concursat a posteriori enmig de la unió temporal de empreses ha despertat tot tipus de sospites.Sobretot per la relació entre aquestes empreses i el bloc.
Com a resultat el bloc a decidit marxar del gobern municipal deixant la recomposició del mateix a esquerra unida i al psoe que quedarien en un gobern en minoria.Per la ciutat han circultat tot tipus de rumors sobre el futur de pactes entre psoe-pp o bloc-pp que han estat desestimats.....de moment.
I que ha dit el bloc?
El bloc ha dit que tot plegat es per la baralla interna del psoe valencià i el psoe alcoià.Mentre que el psoe alcoià era partidari de trencar el psoe del país valencià volia continuar amb el pacte.
Respon el bloc que els numeros del concert de sabina-serrat son clars i que la adjudicació del teatre calderon esta fora de sospita.
I esquerra unida?
Esquerra unida ha mantingut una certa distancia.En un primer moment buscant formules de consens per fer possible el manteniment del tripartit tal i com estaba fins fa poc.Despres s'han apuntat a les teories del alcalde frances.Buscant en el moment actual com refer el desastre afegint les seves exigencies politiques a un nou pacte psoe-eu.
I que conclusions podem treure?
El tripartit ha topat amb dos problemes molt durs.Uno es la crisi economica que ofega les possibilitats del ajuntament i la segon la terrible herencia de sedano i el pp.
Quant esta la situació com esta es dificil fer res.La minima obra publica resulta complicadisima.Reparar una acera, posar uns cables a la via verda o fer front a qualsevol incident menor necesitat de esforços notables.
A mes esta el habitual boicot de la generalitat a tot estament que no coincidesca amb els seus colors.En aquest tema cal destacar la pura disidia amb la que la generalitat va tenir amb la caiguda de mirofret que hagues tingut solució amb una injecció economica per part de la conselleria de turno que te com a alt funcionari a Rafael miro que com ja sabeu es alcoià.
Tambe fou destacable la extranya situació en la que viuen els industrials del poligon de sant benet que tene que fer un cami tortuos per arribar a les seves fabriques.Tot per que el cami habitual esta deshabilitat per destroces naturals.Recordeu que fou inagurat per la gent del pp amb sedano com alcalde.
La herencia del pp de sedano en materia juridica es brutal.A mes del desastre de serelles amb una empresa que desobedeix qualsevol requeriment del ajuntament i de fins i tot del tribuanal suprem de la comunitat valenciana cal sumar el extrany cas del parking de la rosaleda.Alli el incompliment del ajuntament li ha fet ser un element hostil davant els jutges i del sindic de greuges.
Nomes per front a aquestos pleitos el ajuntament te que possar diners tots els anys.Diners que es podrien dedicar a altres asumptes.
Pero per damunt de tots aquestos problemes esta el problema ideologic del tripartit.El tripartit es fa fundar basicament per fer fora a la gent del pp i a sedano, sigam sincers.Darrere no hi habia res mes.
Ni participació ciutadana, ni frenar la especulació urbanistica, ni per plantar cara a la contractació de amics i coneguts com asesors, ni per aturar i revisar les privatitzacions de aigua, autobus, teatres, etc...
I una lluita per el control de sectors de votants per tots tres partits politics.Els de esquerra unida amb el seu coordinador disparant a tot el que es mou.I els del psoe i bloc buscant el lideratge del vot socialdemocrata i el control de la regidoria de cultura.
No es cap secret que el psoe volia la regidoria de cultura per possar a Majo pallares i que a posteriori van intentar ficar-la com asesora en cultura.El bloc es va negar i aquest es el motiu, a part de les questions fosques de la regidora serrano, de tot el conflicte.
Que haguera dit la gent de la coalició compromis amb monica oltra i enric morera si aquest cas ho haguera fet el pp?
Despres sempre hi ha gent tonta que vota i que creu que el seu vot serveix per alguna cosa.....ens passa poc!