Centenari enric valor

dimecres, d’abril 24, 2013

Festes alcoi 2013 la vida segueix igual

La broma va començar aquest any amb una assemblea de la filà verds impedia la entrada de varies dones a la mateixa.Les amigues de la botella mig plena van dir que no era mala noticia ja que a la votació un tant per cent important van votar a favor de la entrada d'aquestes dones a la filà.Enmig els camarades de esquerra unida van afirmar que estan a favor de la igualtat de la dona al mon de la festa i van quedar així de estupendos.La resta de partits politics ( els que estan al ajuntament i els que no) van decidir disimular i callar com sempre.
El dia de les entrades, el capità  moro anava acompanyat de una corte de cent dones amb una especie de burka de color negre o blanc (depenent del gust de la femella) que ha portat una certa polemica ja que al dia seguent la foto del capità moro amb aquestes dones fou destacada en diversos mitjans de comunicació.La premsa local va donar una importancia petita pero a diaris com el pais foren mes contundents.De fet el pais ho titula així "iran? no alcoi".
A partir de ahi els que estan a favor del capità moro diuent que el que volen es retratar el mon islamic i que no esta en el seu anim ofendre a les dones.I els que estan en contra parlen de que al mon de la festa se li ha anar el cap i que no han meditat suficientment aquesta mesura.
Jo vaig mès enllà.Crec que la capitania mora i la actitut de moltes filaes ( per no dir totes) tenen una actitut de odi total cap a les dones i que en els fons els hi agradaria que la forma de vida de les dones alcoianes fos la mateixa que tene les dones a afganistan i a molts paisos islamics o per fer-ho mes facil aquella vida que tenien les dones al mon catolic del franquisme.
Es lamentable el silenci del mon politic i de la esquerra en particular.Esquerra unida presumeix de tenir una actitut critica amb la discriminació en la festa.Actitut que despres al ajuntament no es plasma en RES.Que un teniente alcalde com francesc agulló diga tantes coses i faça tan poques es penos.
I no vull oblidar al psoe i al bloc.Ells tambè.
Total.Que la vida segueix igual.Festa amb crisi o sense crisi pero sense dones i sense democracia i sense igualtat.
Ah i amb terminator de banda sonora, flipa colega i en lloc del 22 d'abril el 21 i tal i tal....

2 comentaris:

Judith ha dit...

El que passa a aquest poble no té nom.
Que al boato apareguen aquestes dones, la veritat és que a mi em deixa indiferent i no crec que siga per a tant. De mal gust sí, però no ha sigut més que una anècdota que s'oblidarà d'ací un mes.
El realment dramàtic, com molt bé dius tu, es la discriminació que pateix la dona a les Festest. El fet que ara tinguen una disfresa de fester no és per a mi un pas avant, sino tot el contrari, ja que no deixa de ser una manera més de diferenciar les dones dels homes i d'impedir que aquestes puguen fer esquadres.
I què fan els responsables polítics? Ja ho has dit tu: Res de res; molta paraula i cap gest real.
En definitiva, una vergonya amparada per tots els alcoians. Si quan van desfilar els Verds tots s'haguerem plantat i haguerem xiulat la filà (com tinc entés que s'ha fet a altres llocs) les coses podrien prendre un altre rumb.
Salutacions.

dimoni de xiquet ha dit...

Hola judith.
Convindràs amb mi en que vivim en el dia de la marmota.Tots els anys igual i ningú s'atreveix a posar fil a la agulla.Existeix un acord tacit a traves del qual s'accepta unes normes del joc que son les actuals.
Cal reconeixer que hi ha petits canvis pero tot plegat va molt lento.
Gracies per la visita i per el comentari.
dimoni