Centenari enric valor

dimecres, d’agost 19, 2015

cap a un mon catastrofic

Es agost.
Han passat uns mesos de les eleccions municipals i autonomiques.
Ja sabeu com van anar.
El pp es va pegar una bona trompada en vots.
El psoe pam amunt pam avall igual.
Esquerra unida en les autonomiques va quedar fora del parlament valencià i va aguantar en molts ajuntaments a base de pactar amb gent propera a podemos.
Compromís va obtenir un resultat historic i va trencar enquestes (menys a alcoi i alguna ciutat mès on la cosa no va resultar igual).
I ciudadanos (cal dir ciutadans a terres valencianes?) va entrar al parlament valencià (amb un discurs una mica ambigu i calculat) i alguns ajuntaments rascant vots per aqui i per alla ( a alcoi va igualar en vots al pp el inefable sedano, candidat de ciudadanos)
Tot aixó ja ho coneixeu i sabeu o intuiu les causes sociologiques que han provocat que els veins i veines de aquest territori votaren el que han votat.
Tambè sabreu que d'acord amb unes negocioacions mès fosques que clares a la generalitat es president el senyor ximo puig (no li agrada el nom de joaquim) amb un pacte amb compromís i amb podemos.
Compromís i psoe (tampoc els agrada pspv) han repartit conselleries, asesors i personal diverers i de confiança entre la gent dels seus partits.Ja sabeu.....si el pp clava a familiars en algun organ public es que son corruptes i si ho fa la esquerra es de lo mès normal.
I ja sabreu que alguns veins de la zona estan en aquesta historia.
Sabreu que el conseller de economia es el que fou alcalde de muro rafa climent.I el bon senyor a portat a la conselleria a rafa carbonell (aquell que va marxar a meitat de legislatura per raons que tu sabras) a Julia company (responsable de la camara de comercio de alcoi i persona favorable al tema de la canal) i alguna personeta de confiança del seu poble.
En altres conselleries ha pasat el mateix, no patiu.
No cal exagerar.Aquestes coses pasen en politica.El clientelisme existeix i existira.
A part de aixó, poca cosa.
El president ximo s'ha queixat molt de la mala financiació de la comunitat valenciana.
La vice-presidenta oltra tambè ho ha dit i altres consellers.
El conseller marzà de educació ha posat els pels de alguna gent amb alguna declaració sobre la ensenyança concertada i sobre la aplicació de la nova llei educativa.
El conseller climent ha dit alguna cosa sobre el capitalisme que tambè ha escandalitzat a alguna gent.
I la penya de compromís no sap si pactarà a les eleccions espanyoles amb podemos o no.(el debat esta al bloc nacionalista valencià i es mès sobre la continuitat de enric morera, actual president de les corts valencianes com a lider del partit).
I a alcoi que?
Tot molt bonico.
El alcalde frances porta el ajuntament amb un unic partit que li recolça, el psoe.
La gent de guanyem (abans es deien esquerra unida) estan de morros perque al alcalde li mola mès algun pacte puntual amb ciudadanos de sedano o amb compromís (mès dificil pero no improbable)
El regidor gomicia del psoe fou elegit president de la mancomunitat (es dificil dir per a que serveix aquesta historia).
I alcoi esta ple de obres i estara mès ple al futur.
El tema del pont de sant jordi.Que volen treure un carril.Tema que portara a una especie de embus al transit.Vens de dos carrils desde el carrer gongora i et trobes amb uno a sant jordi? Gran idea senyor regidor!
Rotonda al final del pont del viaducte (pont paco aura).Rotonda que els encarregat de la obra del pont no van calcular al seu moment......despistats que son els pobrets.....
Rotonda a cotes baixes.
I en un futur no massa llunyà el tema del carrer entença que donara molt a riure, ja voreu.
Per cert heu vist com a quedat el carrer sabadell? per favor pegueu una volteta per alli! que pasara amb la associació de veins de la zona nord?
I queda pendent el tema de la rosaleda.Tema en el que el ajuntament fa de insubmis i li tira la culpa als amics de la carrasca.
I queda pendent el tema de serelles.Amb aquell pont que volien fer i tot el tema de urbanitzar i una empresa constructora sospitosa.
I queda pendent el tema de la adjudicació de la contrata de la brossa.Recordeu que a la anterior legislatura el bon regidor agulló va fer unes quantes promeses sobre fer public el servei i com els treballadors de aquesta contrata preferien ser esclaus de la seva estimada FCC que del ajuntament....bobos no son.I aquella maldat que corre per el poble que diu que el germà de un regidor treballa a les oficines de FCC.....quanta maldat........Els meus amics diuen que la contrata continuara en mans de FCC.No patiu.
I el autobus? El autobus va de categoria.......fins i tot porta als xavals a les festes dels pobles.Encara no sabem si hi haura una tarifa plana anual pero dema ja ho vorem i si no despus dema.....que no corre presa.I si no encarreguem un estudi de movilitat que queda molt guai.
I la reindustrialització que tan van prometre a les eleccions? Oh ni idea.Sembla que el tema del projecte de la española a la canal espera.A la generalitat els nous amos no ho tenen molt clar.Han preguntat a experts i els han dit que si la decisió juridica dona la raó a la empresa de olives no podran fer res.A diferencia de fa mesos aquesta noticia no ha provocat massa embolic entre la gent contraria al projecte a alcoi.Ja sabeu, la carrasca, esquerra unida i la plataforma que son esquerra unida i carrasca amb alguna gent mès, basicament que no unicament.No fa molt van fer una reunió amb el conseller i la gent important de compromís alcoi i els optimistes van eixir preocupats, no cal dir res mès.
I el turisme? Calla mala sombra que hem penjat cartells a pamplona anunciant les coses guapes de alcoi per a que la gent de aquelles terres vinga a alcoi.Altres anys el pobre sedano anava a benidorm o al campello a repartir propaganda entre els forasters.....recordeu aquelles fotos.Ara a pamplona.Tornarem a nova iork?
Pero aixó si.Si vens un diumenge a alcoi i no saps on esta el museu de bombers, el restaurant lolo, el hotel reconquista o la font roja no tens a ningu del ajuntament per a preguntar.Basicament perque la oficina de turisme esta tancada....oh quina penaAixó si.Fan excursions on van els alcoians mès desgraciats que no tenen vacances i volen passar el dia entretingut.En les excursions tens que apuntarte en horari de oficina de dilluns a divendres pel mati.Estupendo.
Aixó si.
La crisi economica sembla que comença a afluixar.
Veus que fulanita o menganito ja te faena.
Veus que la burgesia comença a comprar cotxes dels bons, d'aquells de mes de vint mil pavos.
Que els avions a finlandia, tahilandia o el carible van plens de alcoians.
Que els creuers tambè.
I veus tambè cues en el economato de caritas.
La gent major ja parlava de que el cos s'acostuma a tota desgracia.A la fam, la malaltia, la explotació laboral i la repressió ideologica.
Perque tambè cal dir que poc a poc van entrant en vigor lleis mès restrictives sobre la llibertat de expressió.I no es tan sols que un fiscal es pose tonto veien un tuit de un regidor de madrid.Es saber que a partir de ja es pot multar per qualsevol motiu a internet i al carrer.Et poden multar per manifestació ilegal, per ferli fotos a un madero en plena carrega policial o posante una multa al cotxe.
I a la faena igual o pitjor.
Et retallen el sou.Et posen mès hores de faena i mès faena.
Et treuen dies lliures.
Et quedes sense conveni ( no era cap meravella pero....)
Et fan contractes de hores, minuts, segons......renovables a voluntat capritxosa.
I clar no pots queixarte.
 Abans hi habia una cosa que eren els sindicats de clase.Ara ni aixó.El sindicats viuen mig avergonyits dels cursets de andalusia i dels eros on cobraven comissions per fer els ulls grossos.
I el sindicalisme anarquista viu sempre enyorant epoques passades.Va tios que vivim al segle XXI.Que Durruti ha mort.
I per damunt de nosaltres la crisi ecologica que qualsevol dia es planta davant de casa.Les guerres salvatges a africa, ucrania o siria per posar exemples basics.
Cap a un mon catastrofic.