Centenari enric valor

dimecres, de març 18, 2009

Alcoi, un poble de sainet


Fa dies ha faltat en armando santacreu.
Armando es un home que de manera quasi genial va ser capaça de reflexar la societat alcoiana en el mon del teatre a traves del genere del sainet.No es que a mi el sainet m'apassione massa per sempre he pensat que aquest genere ha estat la unica sortida que han tingut els dramaturgs valencians per expressar la manera curiosa que tenim els valencians de viure.
Si armando hagues tingut la oportunitat de escriure a la nostra epoca haguera fet grans sainets de molts temes.El parking de la rosaleda amb tot aquell embolic de construcció il·legal i de desobedencia per part de l'ajuntament.
Podria fer algo amb les baralles del pp i del psoe.Baralles entre ells i contra els altres.Demostrant que la polica es prescindible.
Podria escriure sobre la associació de st jordi i tots aquells dubtes espirituals sobre si dona si dona no sobre si cal fer canvis en aquest tema o no.
I seria interessant que escriguera sobre totes les palles mentals de la esquerra alcoiana.Aquella esquerra que es vesteix de anarquista, socialista o nacionalista depenen del temps que faci.I que en ocasions treu en processó a ovidi montllor o a joan valls.
Pais de sainet, poble de sainet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

de fet, pense que hi ha una "ànima sainterea" en totes i cadascuna de les persones d'este poble. A la manera de cadascú, ens agrada viure l'existència com si es tractara d'una repredentació de comedieta. I al final, quanta més abtracció i més voluntat d'allunyament -per allò de "prendre distància per poder pensar millor les coses". rsulta que més surrealista esdevé tot. Santracreu ho va saber plasmar molt bé i de temes... uf; de temes este poble no en deixa mai de proveir! sslut!!