Centenari enric valor

dimecres, de setembre 23, 2009

el debat de la bici a alcoi


A la premsa diuen que aquestos dies son dies en els que tothom parla de medi ambient i de fer coses per frenar el canvi climatic.Aquestos dies a moltes ciutats s'ha celebrat el dia sense cotxe que tambe es coneixe per el dia de la movilitat sostenible. No cal dir que en aquestos dies els politics que gobernen diferents administracions tracten de fer com que es preocupen del medi ambient i millorar la situació a la que ha portat a la humanitat tants anys de abus de la tecnologia i del progres mal entes.
A alcoi el alcalde ha decidit com a mesura estrela del dia sense cotxes deixar que els usuaris de bici puguen anar per el carril bus que hi ha als carrers l'alameda, juan gil albert, pont de cervantes i els alçamora.
El alcalde amb aquesta idea no millora la situació de indefensió dels ciclistes, mes aviat la empitjora.Quina seguretat tenen els ciclistes circulant per un carril bus? Cap
La movilitat al nostre poble es un tema tabu.Venim de una societat en la que el transport privat es un simbol de progres i desenvolupament al que no vol renunciar molta gent.
Tambe es cert que anem cap a una societat en la que el petroli i els seus derivats tenen els dies comptats i a mes cal sumar que les consequencies del abus de aquestos derivats del petroli ens duran sense remei a la catastrofe climatica.
Es hora de un debat ciutada sobre movilitat.Es hora que els ciclistes de alcoi ens hi plantem i exigim al alcalde mesures per potenciar el us de la bici i garanties de seguretat per que aquesta practica puga ser exercida tranquilament.
Tambe es hora de demanar al alcalde sedano que deixe de fer propostes inutils com la del carril bus i que posse tot el seu empeny en fer carrils bici en les aceres amples i de fer un servei de bici publica com ja fan en moltes poblacions.
I no estaria mal que els ecologistes es mullaren un poc, que en aquest tema la seva presencia es residual.