Centenari enric valor

dissabte, de gener 16, 2010

Perque els alcoians marxen d'alcoi?


Fa uns dies vaig escriure al meu bloc que a alcoi hi ha cada cop mes gent que marxa de la ciutat per anar a viure a altres ciutats del voltant.Vaig dir que era un fet encara minoritari, que no tenia un denominador comú i que no tenia cap rigor cientific.
Dies desprès, un matí almorsant en una cafeteria del centre em vaig trobar a una persona propera al pp i que fins i tot estigue a punt de fitxar per el equip de zaplana en el ministeri.Aquesta persona que es diu antonio em va dir que habia llegit el meu post i que ha pesar de que pensava que totes les coses que escric son bobades coincidia amb mi en la decadencia de la ciutat d'alcoi.
La seva reflexió es la seguent:
Alcoi igual que la resta de espanya arriba tard a molts canvis sociologics que s'han produit a tot occident.El model fordià que tenia com a eix la industria ha desaparegut i aquest esta a milers de quilometres d'aci en pobles i ciutats de la xina.
Tambe hem arribar tard en alló que es diu el desenvolupament de un sector industrial tecnologic.
Al turisme es impossible que pugam tornar.Espanya es un país car i la competencia al mediterrani es molta.
Ningu es capaç de vore que ens deparara el futur.
Quant va acabar el seu discurset, li vaig dir:
-No sera que tu com la majoria del sector de paco camps voleu que sedano fracase?
-No te res que vore, dimoni, una cosa amb l'altra.Jo tinc diferencies amb jordi pero la meva critica va mes enlla de que mane el pp o el psoe.La meva critica va dirigida cap a una societat que no obri els ulls i no es dona compte que si no reacciona ens tindrem que vore obligats a la emigració en poques generacions.
A mes la meva critica es fa desde fora del pp.Jo a diferencia de la meva germana sempre he vist la politica com algo perillos.Una activitat en la que normes poc flexibles fan que les persones mes valuoses no vullguen participar.
Jo estic preocupat perque veig igual que tu que molts alcoians marxen de la ciutat i per mi es mes que evident que el factor economic es mes que imortant en la decisió.
Caldra que espabilem.
I jo vaig pensar que si la dreta te por del futur molt negre o tenim la resta!

1 comentari:

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Jo, com alcoià no em disgustaria poder viure allà. Però com molt bé apuntes condiciona el factor econòmic.

De què podem viure allà? O el que és més important, podem trobar una feina que ens fase feliços?

PD: M'agrada el teu blog, tractes l'Alcoi que trobe a faltar. Me l'apunte.