Centenari enric valor

dijous, d’octubre 11, 2012

9 d'ctubre extrany i estrafalari

Doncs ja ha passat el nou d'octubre.
I ha passat amb aquella manera extranya de celebrar la festa dels valencians que tenim els alcoians.
Mirem com a valencia baixen aquella banderota del ajuntament.Com la fan passejar per el centre de la ciutat.Com canten els valencianets alló de " per ofrenar noves glories a espanya".Mirem com la extrema dreta surt al carrer a dir burrades contra catalunya.Mirem com els del bloc fan la puta i la ramoneta.De mati van a la precesso de la senyera i per la vesprada comparteixen espai amb el mon catalanista.
Pero tot alló passa a valencia que sembla una ciutat que viu encara a la batalla de valencia.Aixó si.Sense tanta bomba i tanta violencia.
Pero a alcoi fa moltisims anys que vam assumir que les tesis de joan fuster sobre la nostra identitat son les mes exactes.Evidentment ningú pot discutir que parlem català.Pero a partir de ahi tot es molt discutible.Es discutible si la senyera va amb blau i coronada o sense blau ( al nostre poble la senyera porta sant jordi oh!). Es discutible el perque la moixaranga es el himne dels valencians o es el himne el del mestre serrano ( aquell de les glories a espanya).Es discutible el perque el director del diari ciudad (un diari molt franquista i que ho fou molts anys) es el triat per llegir un manifest que sembla reivindicar questions socials que estan allunyades del esperit de un dia com aquest.
I finalment es molt discutible que els valencians pensem que el nou d'octubre es la data de naixement del poble valencià quant tothom es conscient de que abans del rei jaume els valencians ja existiem.El que naix amb jaume es un nou model de regne ( feudal i autoritari cal recordar) que tampoc es diferenciava tant del model dels musulmans ni del anterior del reis gods.
Per aixó sembla prou raonable la critica del pp a determinats actes del tripartit per celebrar el nou d'octubre.
Menció a part merix la pobre programació cultural amb la excepció de un meritori concert de miquel gil i un recital pau miquel a la glorieta.Vols dir que no hi habia dos duros per fer alguna coseta millor que el comerç de llibres i artesania a la glorieta?
Pd. Aquest bloc anima al ajuntament a posar un carrer al cantant i actor ovidi montllor i mengual.

Nou d'Octubre a Alcoi from ARAMULTIMEDIA TV on Vimeo.