Centenari enric valor

dijous, de desembre 06, 2012

paco aura i la dignitat

Fa uns dies a aparegut a les llibreries un llibre que narra la vida de Francisco Aura Boronat.El llibre esta fet per Paco blay, Nacho lara i Àngel beneito.Aquest senyor va patir al camp de concentració de mauthausen.Si no coneixeu aquesta historia es una bona inversió aquest llibre.Paco Aura va en trenta sis anys va fer una vida mes intensa que nosaltres en moltisisms anys Ell va eixir d'alcoi amb menys de 18 anys i torna amb quasi 40.Despres de haber patit la guerra a madrid i a catalunya.Despres del exili a França per acabar amb aquella tragedia del camp de concentració.I sobrevivint a aquella desgracia, la del camp de concentració la dificultat de tornar a alcoi perque per al regim franquista era un traidor.....
Una de les coses bones que tingue el ateneu cultural el panical va ser la seva charla en la que contaba la seva tragica experiencia.Aquelles personetes que anarem aquell dia a escoltar-ho vam vore a una bona persona que ens contaba tot alló i que ens contestaba a totes les nostres preguntes.Ell, paco aura, ha anat a molts llocs i sempre a tingut el mateix discurs prioritzant el desig de que mai torne a passar tota aquella barbaria del segle XX.
La gent de ara multimedia ha fet un video en el que explica amb els autors el proces de creació del llibre.
pd.Si jo fos paco aura i entra a ma casa el alcalde i alguns regidors a dir-me que van a dedicar-me un pont els tire per la finestra.Paco aura es (afortunadamente per ells) mes diplomatic.

'Francisco Aura Boronat. Resistència i dignitat enfront de la desmemòria' - promo llibre from ARAMULTIMEDIA TV on Vimeo.