Centenari enric valor

dissabte, de gener 19, 2013

Adeu, mancomunitat, adeu!

A la festa de la mancomunitat els alcoians ( i resta de veins de la comarca de l'alcoià-comtat) hem arribat tard.No es convenient recordar la fredor de la relació de veinatge entre alcoi la resta de pobles que li envolten.Es passat i el passat no torna.
La creació de la mancomunitat de municipis de les dos comarques es va fer amb la promesa de que amb projectes comuns com el servei de la brossa tothom estalviava diners i els ciutadans eixien guanyant.A part estava algun concurs de emprenedors i la idea de fer un poligon conjunt a la ciutat de muro.
La contrata conjunta de la brossa ha caigut.Cap dels municipis importants ha pogut fer el pas avant per raons diverses i poc aclarides.Al diari ciudad apareixia la noticia de que el ajuntament d'alcoi li costa pagar amb puntualitat a la contrata del citat servei.I es que aquest ajuntament sembla que tambè aprofita el impost directe de la brossa que paguen els ciutadans per adelantar pagaments en principi mes importants.
Del la resta de pobles es sap poc pero sembla clar que els numeros no quadraven tant com semblaba a primera vista.
Sobre el poligon mancomunat hi ha bastants dubtes.Aquell que puga recorre les ciutats de la comarca podra obserbar que degut a la crisi la majoria de espais industrials tenen nombrosos espais buits.Com en altres ocasions on ha existit especulació urbanistica els politics no acaben de aclarir molt be la demanda de espai industrial.Com sempre el fet de convertir terrenys rurals en industrials produeix interesos economics brutals.
El unic que ha funcionat (mes o menys) ha estat el concurs de emprenedors que tambè ja feia qualsevol organització de empresaris com la camara de comerç.
El psoe i esquerra unida defensen en privat que la mancomunitat tenia molt bona pinta.Pero entre la crisi ( no hi ha un puto duro) i la clasica desconfiança entre alcoi i la resta de pobles fa que tot tinga un puntent de retard.Aixó si, confient una mica amb la nova gerencia de la mancomunitat, pasada ja la epoca de paco valor.
El pp esta ficat en els seus embolics interns i no esta per molt raonaments.I el bloc tambè esta tocat per la ruptura del tripartit i a penes diu ni pio.Els de muro tampoc.
Els unics que critiquen de manera oberta la mancomunitat es la gent de UPYD.Segurament perque desde el principi mai s'han refiat de aquesta iniciativa.Volen una estructura mes petita de estat.
El dubte esta en saber qui donara el pas per donar finiquitat el projecte.Jo crec que el que faran es deixar en estat de pausa aquest invento i esperar que vinguen temps millors.Jo dic que no vindran mai mes!
pd, La redacció del PGOU donara molt de que parlar.El psoe ha ficat als seus!!