Centenari enric valor

diumenge, de gener 13, 2013

I Pep Gimeno "Botifarra" va tornar a alcoi

Fa uns anys al teatre principal d'alcoi va actuar el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno "botifarra".En aquell moment em vaig enganxar a la seva musica, al seu sentit del humor i a la seva enorme bonhomia.Les seves actuacions son una perfecta barreja entre el coneixement de les comarques centrals del país valencià ( llengua, dialectes locals,etc...) i una enorme veu que fa tronar qualsevol espai ( fins i tot el teatre calderon que sempre pateix per la pesima acustica del espai).
Ahir va tornar amb un concert en el que presenta el seu nou disc en el que versiona cançons populars amb el acompanyament de la banda de musica "la unió musical d'alcoi".
El teatre calderon era ple de gom a gom i a diferencia del concert del principal es va poder observar que el boca-orella sobre el cantaor socarrat ha fet efecte a alcoi i hi habia mes gent del nostre poble que de fora.
El concert va començar (com ja es costum a alcoi) amb prou retard i amb una inexplicable presentació per la periodista alcoiana Amalia Garrigos ( a la que done el pesame per les circumptancies que viu a radio televisió valenciana).La presentació era inexplicable perque no era necesaria...pero be que tenim que fer....supose que volien fer-ho igualet que la gent de amigos de la musica d'alcoi, no?
Durant el concert tambè va destacar la labor de les treballadores del teatre impedint que la gent gravara amb els telefonets o amb les camares o qualsevol aparatet tant de moda les cançons del mestre botifarra.
El concert en conjunt va estar genial.La banda sonava de categoria.Botifarra era ocurrent, graciós i interpretaba les cançons amb molta precisió.
Quasi al final i amb la excusa del 70 aniversari de ovidi montllor.70 anys hagues complit si no hagues mort.Botifarra va interpretar d'aquella manera la cançó de teresa del ovidi montllor.Ja sabeu que a ovidi els alcoians el treiem en processó cada dos per tres.Quasi sempre de manera exagerada.Ara, per cert, el ajuntament vol dedicar-li un carrer, vale tio, vale, que perea de gent!
Al concert entre altra gent vaig vore a Rozalen, el gerent de la dependent i fins fa poc del teatre principal.Es un tio molt simpatic i a mi em cau molt be.Jo el veia algo trist.Servidor sempre tant critic amb les privatitzacions ( a alcoi cap privatització ha servit per millorar el servei) ha vist en la gestió del teatre principal per part de la dependent aspectes positius que caldria posar en valor.Aixi que espere que la resolució siga positiva per ells.Ho mereixen molt.
Aixi passen els dies i ja portem uns mesos de gestió nova del teatre calderon.Amb tot el remombori que va ocasionar eh? i de tot el embolic la unica interpretació que ha caigut a estat la dels morancos a la que la penya de esquerra unida els hi te molta mania i no se perque.
De la mateixa manera que el amic botifarra deia que a vegades xarran oblida lo important ara jo recorde que volia escriure sobre el seu concert i acabe parlant de politics i altres miseries.
Rebobine.
Concert inoblidable de botifarra a alcoi.Que faria la musica valencia sense ell?