Centenari enric valor

divendres, de febrer 01, 2013

2 de Febrer dia de sant ovidi montllor

Demà a la ciutat d'alcoi hi ha dues activitats que tene per comú el homenatge a la figuara del actor/cantant Ovidi Montllor i Mengual ( ja se que al llibre de la nuria cadenas diu que va fer mes oficis pero va destacar per aquestos que he dit).Aquesta setmana tot s'ha precipitat.El ajuntament de manera sobtada decidia dedicar un carrer i demanar que es faça una estatua conmemorativa al barri on va neixer el amic ovidi que es el viaducte.La escultura la fara el artiste alcoià Antoni Mirò i el alcalde va declinar oferir una cifra del cost economic de la seva feina.
Demà es faran dos actes.Al primer al barri del viaducte i al carrer on es va criar Ovidi destaparan una placa a la casa on vivia i com es previsible algú dira algunes paraules molt emotives i dos cantants, un de ells hugo mas cantara alguna cançoneta del senyor montllor.
A la nit i al teatre calderon Toti Soler, que fou guitarrista de ovidi, presentara el seu nou disc i de paso ( suposem) donara alguna petita mostra de afecte a la figura de ovidi tocant alguna cançoneta.
Al carro de homenatges s'ha sumat la companyia de teatre la dependent que posara en marxa dos espectacles ( imagine que proximament) vinculats a la obra de ovidi.Un de ells va adreçat a els xiquets i xiquetes per ensenyar-lis que feia aquest senyor i qui era.I un altre dirigit als adults.
La valoració del dimoni.
Be.Així com es planteja....doncs es molt dificil posar-li algun reparo, alguna pega.A la esquerra alcoiana la figura de ovidi es molt simbolica i al igual que els cristians amb els seus simbols sempre estan traent-lo de processó exhibint lo estupendo que era aquest senyor (i segurament ho era).Es a dir, em sembla be, pero em fa molta perea......
I continue sense saber exactament quanta pasta costa la festa.La plaqueta conmemorativa a la casa de ovidi, canviar el nom de un carrer, la estatua del toni miro, el sou de hugo mas (algo li pagarem, no?) i el concert de toti soler, quant costa tot junt? No estem posant a parir al pp perque no son transparents? No estant pasant-ho fatal un munt de col·lectius locals dedicats a serveis socials per manca de pressupostos?
I no vull vincular el homenatge de ovidi amb aquestes questions socials.Nomes assenyale la falta de criteris del ajuntament.Perque, sigam sincers, homenatges a ovidi li han fet ja uns quants, no? Feia falta un altre mes? o es una manera de distreure a la gent mentre som incapaços de fer politiques per eixir endavant enmig de aquesta crisi? Pensem-ho, per favor!