Centenari enric valor

dimarts, de juliol 29, 2008

concentració contra el hotel de la font roja


3000 persones ixen al carrer per paralitzar la construcció d'un hotel de luxe en la Font Roja

A partir de les vuit i quart d’aquesta vesprada, la plaça de l'Ajuntament d'Alcoi ha reunit a 3.000 persones, segons els organitzadors de la concentració, provinents de tota la comarca en protesta de la construcció d'un hotel de luxe al Parc Natural de la Font Roja. La plataforma ciutadana “La Font Roja també és nostra. Hotel fora del parc natural” havia de celebrar aquesta concentració dijous passat, però va ser ajornada per respecte a la mort dimecres passat de l'edil María Amparo Bernabeu.

P.C. Els ciutadans han acudit a la Plaça d'Espanya amb la intenció de manifestar-se perquè el Govern municipal del Partit Popular desisteixi d'un projecte que segons els 44 col·lectius d'Alcoi i comarca que formen la plataforma suposa la privatització del parc natural i un gran impacte al paratge. Fins ara el col·lectiu reivindicatiu ha obtingut un total de 5.000 firmes i segons va informar el seu portaveu, Carles Masanet, durant tot l'estiu continuarà la campanya de recollida de signatures. Durant la vesprada, persones de diverses localitats properes a Alcoi s’han concentrat en el centre històric acompanyats pel so que generaven les xirimites i els instruments de percussió. Passades les vuit i mitjana de la vesprada, l'actriu alcoiana Rosanna Espinós ha llegit un manifest amb el que a més de resumir les reivindicacions del col·lectiu, va perseguir, segons va explicar Masanet, «que els alcoians reflexionen sobre els costos socials i mediambientals que tindran la construcció d'aquest complex hoteler al parc natural». També es va continuar ahir a la tarda amb la campanya informativa del col·lectiu, a la qual es va sumar la venda de samarretes amb el lema de la plataforma, i es va continuar amb la recollida de firmes i de diners per subvencionar les accions.

Els motius pels quals les entitats que participen en la campanya La Font Roja també és nostra. Hotel fora del parc natural rebutgen el projecte que va presentar l'única empresa que va acudir al concurs adjudicatari, Promocions Hoteleres de Vacances SA, són el rebuig de la privatització d'una part del parc durant 40 anys (ampliable a 60); l'impacte ambiental i paisatgístic que provocarà l'hotel segons els membres de la campanya; l'enderrocament dels xalets, lloc on es pretén construir l'hotel, i acció il·legal segons afirmen, ja que els antics edificis estan protegits en ser declarats patrimoni històric. Per contra, la plataforma proposa que els xalets siguen restaurats per habilitar-los amb altres serveis públics.

L'última raó que exposa el col·lectiu denuncia el presumpte risc d'insolvència de l'empresa que va presentar el projecte d'obres, segons va anunciar el portaveu de l'Entesa, Paco Agulló, la passada setmana, al costat del seu homòleg d'Ibi, José Vicente Verdú.