Centenari enric valor

dissabte, de maig 02, 2009

ser actor, ser dels joglars


Els darrers dies al nostre poble ha actuat la companyia els joglars amb el espectacle "la cena", una perfecta satira sobre el medi ambienti i el mon de la cuina d'autor.
Anem a pams.
Els personatges estan perfectament fets.La acció es desenvolupa amb el proleg de la musica de les quatre estacions de vivaldi.La trama va de un sopar super ecologista que dona la ministra de medi ambient a personalitats de arreu del mon i per aquest motiu contrata a un gran cuiner que es un estafador amb aires de grandessa.
Segons la critica que fa ximo llorens avui sembla ser que ell veu en el personatge de la ministra una caricatura del president zapatero.
Jo no ho veig pero cal dir que llorens es molt mes inteligent que jo, on anem a parar.
A diferencia de altres ocasions la visita dels joglars no va omplir el teatre calderon.Cal dir que han passat molts anys i que la esquerra alcoiana carregada de nacionalismes i manies no soporta a albert boadella i la seva satira brutal.
La mateixa equera que demana llibertat d'expressió per vore les bobades de la tv3 es incapaç de assumir la critica i la satira, es incapaç de mirar-se al mirall i vore quina pinta ridicula fan, llastima! primer de transformar la societa tindran que riure's de si mateix.
A catalunya ja el censuren de la manera que es censura en el nostre segle es a dir sense contratar-te i deixan-te en un racó amargat.
Sempre sera un plaer vore la bona tasca que fan els joglars i sempre sera positu saber que la llibertat d'exopressió esta per damunt de tots els poderosos i de tots els prejudicis.