Centenari enric valor

dijous, de juny 18, 2009

censura a la unesco


Acte de censura i contra la llibertat d'expresión artística a la Sala del Club Amics de la UNESCO d'Alcoi

El Club Amics de la UNESCO d'Alcoi ha censurado tres de las obras de arte, de un artista alcoyano, que había colgadas en su sala d'exposiciones. Tres dibujos de fina sensualidad, que muestran mujeres delicadamente medio desnudas, un cuadro en el que habían dos bocas femeninas besándose...
El Comissario de la Exposición ha considerado este acto como una censura represiva contra la Libertad de Expresión (contemplada en Los Derechos Humanos), la propiedad intelectual del artista, y la propiedad física de los cuadros -uno ha aprecido con el cristal protector roto-, así como falta de respeto profesional al Comisario d'exposición, ya que el hecho no se le comunicó en ningún momento.
El acto de censura és mucho más grave proviniendo de una entidad, Amics de la UNESCO, que se supone defiende la Libertad (también la de expresión), la creación artistica, los derechos e igualdad entre las personas, y que lucha contra los atentados ecológicos por parte de las constructoras, la violència de género y toda clase de actos represivos.
Por esta razón, el Comisario d'exposición ha decidido clausurarla, en un gesto de protesta contra la censura y en solidaridad con el artistas objeto de la censura-represión. Los cuadros censurados muestran, además, una clara sexofobia e incluso homofobia, ya que en ellos aparecen dos mujeres en actitud tiernamente amorosa y los labios de otras dos besándose.

Josep Lluís Seguí, Comissari d'Exposició
a Alcoi, 14 de juny del 2009, segle XXI

Artinaction-Alcoi pide la solidaridad de artistas, personas de la cultura y todas aquellas persona con sensibilidad que rechacen los atentados contra la Cultura, El Arte y la Libertad de creación artística.
Gracias.
in.foartinaction-alcoi@hotmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Primer al Sr. Seguí li diré que jo vaig veure els quadres mal penjats, i per tant es normal que un caigués i que els altres dos es despenjaren per a evitar mals majors. Al trobar-se eixos tres quadres despenjats en espera de tornar a ser penjats, i sense consultar a la Directiva sobre el que havia pogut passar, va acusar directament a la UNESCO de censura en els mitjans i va desmuntar l'exposició, torne a repetir, sense avisar a la Directiva ni posar-se en contacte amb ells, fins després de prendre aqueixa decisió.

El mal de tot açò és que per un costat els artistes s'han quedat sense poder projectar la seua obra, i per altra banda aquells que vulgueren veure l'exposició, s'han quedat sense poder-la gaudir.

Per altra banda no puc estar d'acord en que a la UNESCO tenen un estil stalinista i intolerant. Stalin va ser un assassí d'Estat potser del nivell de Hitler. I a més a més sé de bona tinta que la UNESCO d'Alcoi es va manifestar contra el règim stalinista en aquell temps.

Tampoc estic d'acord en que a la UNESCO es fan poques activitats. Potser el que passa es que la informació d'aquestes no arriba lo suficient.

La UNESCO es la seu de bastants associacions que no tenen local propi (Dones 8 de març, Amics de Joan Valls, Fonèvol) i d'altres que fan reunions i activitats als seus locals (Protectora d'Animals, Colla ecologista la Carrasca, Salvem l’aqüífer del Molinar, Plataforma Hotel fora de la Font Roja, Plataforma sobre la llei de la dependència, etc).

Per tot això vull donar el meu recolzament incondicional al CLUB D'AMICS DE LA UNESCO D'ALCOI que amb els pocs mitjos econòmics amb que compta i amb la labor desinteressada d'unes poques persones manté encesa la flama d'una lluita encara necessària: la del pensament crític i obert al voltant de L'EDUCACIÓ, de la CULTURA, de la CIÈNCIA i de la INFORMACIÓ. I sempre en defensa de la DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS,
Ànims UNESCO
Un Soci de UNESCOALCOI