Centenari enric valor

diumenge, de juny 14, 2009

la mostra de teatre agonitza


La millor escena de la mostra de teatre que va acabar fou presenicada ahir al teatre calderon quant despres de abandonar el escenari la regidora de cultura i la directora de la mostra els tecnics que treien el faristol foren ovacionants per el public present.Tota una metafora!!
No se quin balanç faran de la mostra els amics de alcoi digital i de altres medis de comunicació.Jo que vaig vore un poc de les representacions d'aquest any i que he escoltat algun comentari sobre la resta no puc ser massa positiu i optimista.
La qualitat de les obres ha baixat considerablement.Es un drama que es repeteix desde fa anys.Tenim els valencians una dramaturgia curta que esta empenyada en repetir formats vells i tristos.
Per no salvar-se no s'ha salvat ni siquiera la gent de la dependent.La represenació de la pavana en el calderon fou de lo mes trist que recorde.I fins i tot alguns recorden millors temps de la alcoiana sol pico.
Amb aquestes perspectives la organització de la mostra va decidir que no estaria de mes baixar els preus de les entrades per potenciar la presencia de public.No va ser una bona idea.
Els teatres han estat mig buits a la majoria de les ocasions.
Els experts repeteixen que la quantitat objectiva de public que li agrada el teatre a alcoi es baix i es dificil que varie.Per molta gent allo del teatre es un genere mort que nomes renaix en alguns dies amb alguna zarzuela o algun sainet.
Per a teatre i sainets els politics del nostre poble.Sedano te un embolic al seu partit digne de sainet valencia costumbrista.Aixo per no parlar dels socialistes i les seves lluites cainistes.
Per acabar.Es eviden que el pp vol acabar amb la mostra ofegant-la poc a poc i cada any es mes evident.Pero tambe es evident que si la industria teatral valenciana no fa una seriosa reflexió el final no esta massa lluny.