Centenari enric valor

dimecres, de setembre 01, 2010

Campanya de difamació contra verdcel


Article de ara multimedia sobre la campanya de difamació contra el grup de musica verdcel.
El grup alcoià VerdCel ha sigut objecte aquesta setmana d'un atac per part dels dos diaris digitals Diario Ya i Alerta Digital. Segons pot llegir-se al text que publiquen, acusen el grup de "proetarra". Les dues publicacions es fan ressò de l'article d'un blocaire relacionat amb l'extrema-dreta i la xenofòbia de Benicarló. VerdCel ha emés un comunicat on anuncia que denunciarà els diaris per atemptar "contra la imatge pròpia i l'honor amb acusacions falses i infundades".

Els dos diaris mencionats publiquen com si es tractara "d'informació contrastada" les opinions vessades per Edgar Sánchez Agulló al seu bloc. Sánchez Agulló és ex-membre del CDS de Benicarló, partit del que va ser obligat a dimitir, i coneguda opinió de l'extrema-dreta i la xenofòbia a la població castellonenca. Actuament milita en el Partit per Catalunya, formació d'ideologia feixista que manté vincles amb les principals agrupacions polítiques d'extrema-dreta d'Europa i Espanya.

En concret, al seu bloc, Sánchez Agulló critica que l'Ajuntament socialista de Xirivella (València) haja programat un concert de VerdCel per al pròxim 9 d'Octubre, per considerar-ho "finançament de bandes de l'esquerra proetarra". L'article afirma taxativament: "El hecho no tendría mayor relevancia a no ser por las numerosísimas vinculaciones de la banda con círculos proetarras y de la extrema izquierda más radical". Val a dir, que VerdCel va actuar el 9 d'Octubre de 2008 al Teatre Principal d'Alcoi.

Davant aquestos fets, VerdCel ha emés un comunicat on la banda "lamenta profundament les acusacions, absolutament infundades, que s'han vessat en contra del grup en aquestes notícies". Així mateix, Alfons Olmo, cantant i líder de VerdCel, ha manifestat "que aquestes afirmacions només tenen com a únic objectiu fer malbé la imatge del grup i que en cap cas suposen ni tenen cap interés informatiu; ja que estan basades en opinions sense sentit". A més a més, afegeix el comunicat, "Alerta Digital és una publicació digital vinculada al Partit per Catalunya (escissió de Plataforma per Catalunya) i que aglutina organitzacions tant d'ultra dreta espanyola com Valencia Freedom clarament racistes i xenòfobes. Això fa encara més evident la necessitat de la nostra feina de denúncia i de lluita".

VerdCel ha emés un comunicat on explica que demanarà als dos diaris la rectificació d'aquestes acusacions per danys a la imatge i l'honor. De no produir-se la rectificació, empendran accions judicials en contra dels diaris i del suposat periodista per tractar-se "d'un atac directe a l'honor i imatge pròpia del grup i dels membres del grup".