Centenari enric valor

dijous, de desembre 22, 2011

El debat dels transgenics a alcoi


Desde ahir alcoi es una ciutat "lliure de transgenics".
Va ser en una proposta de la gent de la carrasca junt amb els del 15-M acampada d'alcoi.Per el que he pogut vore a la premsa local la idea consisteix en que a les escoletes municipals no es  posara en el menu aliments transgenics i que a mes el ajuntament fara campanyes municipals per "concienciar" a la població sobre els transgenics i els seus perills.
Els regidors del pp van proposar una esmena per a que aquesta idea s'adequara a les directrius de la organització mundial de la salut amb la finalitat de asesorar i no imposar al consumidor.
A vore.No tinc criteri definit.Soc de una generació que ha viscut amb passió el creiximent al nostre país del moviment ecologista i la seva preocupació per la incidencia del progres tecnologic en el medi ambient i en la salut humana.Recorde la por amb la que viviem per la pluja acida.El terror que ens causaba un possible accident nuclear i els comentadisims casos de cancer en les poblacions veines a una central nuclear.I no fa massa temps quant montaven una antena de telefonia movil, veins i veines posaven el crit al cel i exigien als ajuntament que limitaren el nombre d'aquestes i que no es situaren a prop de escoles o centres sanitaris per el temor que es tenia a contraure tot tipus de enfermetats.
Es evident que al darrere de les empreses de transgenics hi ha empreses multinacionals que no son precisament exemple de respecte als drets humans i al medi ambient.No cal recordar com es comporta monsanto amb els camperols de mig mon.Pero crec que el tema dels trasgenics es un debat que deuria de estar mes obert i en el qual deuria de participar mes gent i no tan sols la gent de la carrasca i els indignats del 15-M.
Vull contar un exemple del que podria ser el debat.Em conten que a facebook es va fer un grup per a fer publica la demanda per a que alcoi siga lliure de transgenics.En aquest grup un alcoiá va provocar el debat quant va dir que a ell li agradaven els transgenics.Una catarata de respostes li va caure al damunt.I en aquell moment un altre alcoià va intervindre donant dades per refutar el rebuig als transgenics.Tots dos alcoianets utilitzen un pseudonim en el facebook pero son mes o menys coneguts ( un de ells es actor a la dependent).
Debatre sobre transgenics o sobre el que siga no ha de ser dolent i ha de ser positiu.Coneixer altres opinions que no son les nostres i dubtar i raonar i pensar...Crec que el ajuntament deuria de haber estat mes obert de mires.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, oberts de mires. Mentrestant els agricultors que cultivaven (cultivaven, així, en passat) panís ecològic a Catalunya i Aragó han hagut d'abandonar els seus cultius perquè se'ls contaminen amb pol·len transgènic i no poden vendre'l com a ecològic. Ací el debat no és només qüestió de salut (que també ho és), sinó d'evitar la imposició d'una agricultura totalment controlada per un grup molt menut d'empreses multinacionals. Et recomane, Dimoni, que faces una ullada als vídeos de les xarrades de les Jornades Científiques Internacionals sobre els OMG: http://www.eoi.es/mediateca/etiquetas/jornadasomg
O veure què està passant ja als països del Sud que estan patint els monocultius de soja transgènica, especialment a Sud-Amèrica. Les conseqüències no són cap broma per als camperols expulsats de les seues terres.

dimoni de xiquet ha dit...

Fare cas de la teva recomanació i mirare els videos que em dius.Com ja he dit no tinc massa idea sobre aquest tema i em va be que em digau arguments.
Moltes gracies per la visita, per el comentari i per la recomanació
dimoni