Centenari enric valor

dilluns, de juliol 30, 2012

la vergonya de la font del vidre

Mes o menys fa un any el nou ajuntament tractava de mediar entre el col·lectiu de veins i veines del partidor i una empresa que volia construir al carrer sant nicolau 155 que fa canto amb el carrer font del vidre.Com sabeu a mes de la importancia del edifici en questió en aquell canto hi habia una font que no feia massa habia fet el seu anviersari.Aniversari celebrat de manera molt viva per la gent del barri i en concret per la gent del antic ateneu cultural el panical.
Les fonts al centre d'alcoi han tingut una importancia historica molt gran ja que fins fa cinquanta anys el fet de tenir aigua potable a casa era una utopia.I per moltes coses la gent tenia que anar a arreplegar aigua de les fonts i portala fins a casa per a fer-ne us de ella.
La discusio entre ajuntament i veins fou bastant esteril ja que la decisió de tombar la casa i fer una nova estava presa i els nous amos del ajuntament no estaven per molestar massa.Ai paco blai tan valent en la oposició....
Un any despres ja han acabat la obra i es pot obserbar gracies a la foto del amic del bloc la senda oscura la poca sensibilitat per part de la constructora.
La poca resistencia per part de veins i veines del centre a tot tipus de atropellos i barbaritats a anat minvant amb el temps i les decepcions.El partidor es un enorme solar on aparquen els cotxes i on noms queda un trocet de horteta i la heroica resistencia okupa de cal flares.
No vivim epoca de grans moviments socials.El que no masacra la dreta democratica ho domestica la esquerra reformista.
No us doneu compte de que volen aniquilar la memoria obrera d'aquest poble?