Centenari enric valor

dissabte, de juliol 07, 2012

Un tren sense futur

Hui per a variar caldria parlar be i correctament del article de dues pagines del diari ciudad referit al futur i passat de la via de tren entre alcoi i valencia (alguns parlen de alcoi-xativa i jo no ho entenc massa perque la estació final es valencia i no xativa).
El article posa els antecedents de la linea.De que com aquesta que fou un eix important de transport de mercaderies i persones entre la capital valenciana i alcoi en els anys forts de la industria va anar de baixada front el transport per carretera.I tambè parla del poc us dels ciutadans de aquestes comarques que prefereixen el vehicle privat que no aquella tartana insufrible que es el tren de hui en dia.Un tren regional que te molt poques frequencies de pas i que va molt lento, ja siga per els incendis del 94 o per el que siga.
Recorden amb una foto aquella manifestació tan gran a alcoi per demanar que no es tanques la linea a principis dels vuitanta, la recordeu? uff...impresionant.I tots els politics amb la ma al cor dient que el tren es el futur dels nostres pobles i que lluitarien fins al final per fer que aquest tingues futur.OHH!
Recordeu al zaplan aqui a alcoi dient que la linea la asumiria la generalitat valenciana? i que farien tot tipus de millores, siii....i que fins i tot per alegrar el dia a empresaris i sindicalistes groguets es pensarien de fer una linea de tren fins a alacant o fins i tot a villena.
La gent del nostre poblet son tan ilusos que ja ens veiem amb autovia i qui sap si amb un parada del futur tren ave que va a madrid.Pero entre pitos i flautes el segle XX va acabar i va començar el segle XXI i ja no tenim ni siquiera industria que necesite aquell tren tan estupendo a valencia i els nostres xicots que estudien a valencia prefereixen el autobus o tenir un piset alla al barri de benimaclet, tan mono i xulo ell.
I ara fa uns dies un senyoret de algun ministeri de madrid va dir que allo de les linees de tren deficitaries deurien de tancar-les quant abans millor i algun atrevit va insinuar que substituirien els tren per autobusos que portarien als pobres desgraciadets de aquestos poblets a xativa per pillar el tren a valencia.
I vam obserbar la reacció en cadena dels partits progresistes, de la esquerra clasica i algun nacionalista tambè, vinga.Els de esquerra unida es van fer una foto molt divertida a la estació de tren d'alcoi i van demanar a la societat alcoiana que no permetes que aquesta barbaritat fos posible.Tambe van dir que el tren te futur, que es mogollon de ecologico i que si ens estalviesim quatre centims en el ave aquestos trajectes funcionarien de meravella.Que cursis que son aquesta gent!
Els del psoe i els del bloc van reaccionar igualment pero mes fredament com sabent que tot alló esta perdut desde fa anys.Els socialistes ni quant manaven ni ara que estan a la oposició al gobern autonomic i nacional volen saber res del tren.I si algu espera algo mes amb la presencia de la futura diputada patri blanquer ja pot esperar sentat.I els del bloc fan el mateix teatret que esquerra unida pero saben que no val la pena jugar massa fort aquesta partida.
Empresaris i sindicats coneixedors del joc es repartiran els rols en aquesta comedia i tambè es segur que diguen alguna cosa tremendista pero sense apretar molt.
Com a conclusió, una pregunta,de debo creieu que el nostre futur de ciutat desindustrialitzada i en proces incert de tercialització es un tren que nomes porta estudiants i que mai portara mercaderies?
Ho dieu en serio?