Centenari enric valor

divendres, de setembre 07, 2012

I les festes d'alcoi canvien de dia....

Ahir a la nit la assemblea de la associació de sant jordi va aprobar el calendari per a les festes de moros i cristians d'alcoi del any 13.Com sabreu aquestes anaven a ser dilluns, dimarts i dimecres, es a dir, 22, 23 i 24 d'abril.Aquestes dates tenien el problema que a alcoi nomes hi ha dos dies festius locals i un dels tres quedava fora cosa que preocupava a ajuntament i empresaris.Els sindicats ja estan escarmentats de experiencies pasades i no han posat molt impetu en aquest tema.
A mes estava el tema de la hosteleria local que veu amb millors ulls que el dia gran de la festa (el dia de la entrada) puga ser un dia com el diumenge perque pensen que fan mes caixa.
Aixi que despres de moltes reunions entre molta gent tot estava pendent de una reunió de festers sotmesos a la pressió del sector mes fanatic i intolerant de la festa apostant per la continuitat de la "tradició" i a la pressió del ajuntament i empresaris locals en direcció contraria apostant per el negoci.
El resultat no deixa massa content a ningú.El sector tradicionalista de la festa esta fotut i cremat i el sector dels empresaris veuen que la mesura no va mes enlla del any 13 i no contempla que es fara al any 14 o al 23 del nostre segle.
Veient amb perspectiva tot plegat dona una imatge exacta de com de lento es el proces per fer qualsevol canvi en el mon de la festa de moros i cristians a alcoi.
I si la nostra batalla per les reformes festeres a alcoi es complexa no vull ni imaginar com deu de ser la baralla per el canvi del dia de sant josep a valencia.Idea del president Fabra que ha posat en peu de guerra fins i tot a la alcaldesa rita barbera.Alli volen passar el festiu del dimarts al dilluns.
Que llastima que no quede gent com adrian espi per fer una crida a la guerra santa en defensa de les tradicions alcoianes, oh!!