Centenari enric valor

dissabte, de desembre 01, 2012

la mostra de teatre ha mort

Alucina, vecina.
El aparatet de estadistiques de blogguer diu que el escrit mes llegit d'aquest punyetero blog es uno que porta per titol "la mostra de teatre agonitza" i que es del 14 de juny de 2009.
En ell nomes deia que la decadencia de la mostra era evident.
Ara no.Ara la mostra de teatre d'alcoi ja podem dir que a mort.
Primer fou la graciosa de la regidora del bloc, anna serrano, que va canviar el nom de la mateixa per un extrany "congres valencia d'arts esceniques" que tenia la increible misió de revisar el funcionament de fires teatrals com la alcoiana, els circuits de distribució i el paper de la administració publica valenciana en tot aquest embolic.
Com que tambè li sumem a la broma la punyetera crisi el programa de la mostra ha vist reduir el nombre d'actuacions de 21 a 8 en un any.Del premi de teatre ciutat d'alcoi no sabem res.
Del congres no ha eixit res novedos.Els programadors culturals van amb la pasta llusteta per programar cultura, les productores de teatre tenen que juntar-se entre elles i no sempre tenen clar si podran recuperar la inversió feta.A part està la crisi de talent que hi ha entre dramaturgs i uns actors fluixets i desilusionats.
De les 8 actuacions jo nomes he vist a la gent d'albena, el toston de "transicion" i la ultima de la gent de la dependent.La mes destacable es la de la dependent "bankabaret" que fa un musical amb la crisi bancaria que podria ser una tesi doctoral de com hem caigut tan baix en aquest pais.
Transicion es un obra que tracta de fer vore a la gent que el periode entre el franquisme i la democracia es un exemple de bona feina executada per el rei d'espanya i el president suarez.Com sabreu al rei el nomena franco com a succesor i ell fa el mateix nomenant a suarez.
En definitiva molt poca collita per a un certamen teatral amb una trajectoria que mereix alguna cosa mes.
No podem deixar pasar la ocasió per felicitar al gerent de la dependent que aquesta setmana a radio alcoy feia un exercici de sinceritat i deia el que tothom sap sobre el negoci del teatre.Pocs teatres ( alguns tanquen, com a valencia), poca vinculació per part de la conselleria de cultura, augment monstruos del IVA i jo afegiria un distanciament amb el public que veu el teatre com una cosa extranya.
Parla Rozalen de la gestió del teatre principal i de les expectatives en el futur concurs per fer-se carrec del teatre.Ell esta prou content de la faena feta al principal ( jo seria mes critic) i pensa que ha estat una bona experiencia.Caldra vore que passa a partir de ara.El nou regidor de cultura esta mirant amb lupa tot elq ue te que vore amb el calderon i no volen que els hi pase el mateix amb el principal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En que series més critit?

dimoni de xiquet ha dit...

Hola anonim.
En que seria mes critic?
ufff....doncs es complicat.Crec que al principal li ha faltat en ocasions una mica mes de ambició per arribar al gran public.Si treus el tirisiti,els monolegs de la alcoiania i alguna obra de la bona gent de la dependent, el petit aforo del principal mai ha estat completat.I segurament li ha faltat programació en aquells buits del estiu, sant jordi i epoca de nadal.Nadal a alcoi es desde novembre i no te programació per alló del tirisiti per als xiquets.
Rozalen agranava per a sa casa i es normal pero estic segur que que ell trobaria mes motius de autocritica perque es mes sabut que no pas jo.
gracies per la visita.
dimoni