Centenari enric valor

dijous, de maig 15, 2008

Bulevard, Uixola...


Que el Partit Popular és políticament allò que a Alcoi diem fum de canyot és ja tot un axioma en el món polític nostre. I on més ho podem comprovar és en el tema de l' urbanisme. La política urbanística del PP alcoià gira al voltant de dos eixos: submissió total a les empreses urbanístiques i presentacions fantasmagòriques de grans projectes que no comencen ni acaben - si acaben- quan deuen.
En el primer dels casos, l' Ajuntament popular no té cap inconvenient en donar carta lliure a les empreses urbanístiques. Que facen el que vulguen. Ells miren cap a un altre costat. Tenim els exemples de La Ratjola, L' Estambrera, La Rosaleda, el golf i l' hotel de la Font Roja. Fan el que volen, i no dubten en passar per damunt de qualsevol criteri artístic, cultural i, o ecològic. Molt fort, tio, però el poble d' Alcoi els dona la majoria. La veritat siga dita que jo encara faria més desgavells. Al final tornaré a guanyar les eleccions.
El segon punt és el de les presentacions fastuoses de grans projectes amb Sedano en primera fila (que seria d' aquest home sense si no s' haguera inventat la fotografia). Projectes que després o no es duen a terme o tarden una eternitat en acabar-se. Sempre ha estat norma en l' urbanisme alcoià no acabar mai una obra en el termini fixat. Mai, i siga quin siga el color del govern municipal. Però, collons, el PP local ja està duent-la a la seua màxima expressió.
Quan es realitzaran les obres de consolidació del castell de Barxell? Per quina raó el seu propietari fa el que li dona la gana?
Per què les obres de l' aparcament de l' Uixola es van parar? Quan s' acabaran?
Què passa amb el bulevard, projecte estel·lar del PP local? S' acabaran les obren algun dia o abans aplegarà el dia del Judici Final?.
I que em diuen del Museu dels Bombers i de les obres de l' edifici de Correus al Terrer?
I l' institut de Batoi? Fa tres anys deurien d' haver començat les obres. Per Nadal es va anunciar "urbi et orbi" que al primer trimestre del 2008 començarien. Res de res. Ja saben les altres obres dels altres col·legis d' Alcoi. Ni començaran ni acabaran quan diuen per moltes fotos que es facen anunciant l'"imminent" començ de les obres. Ja ho saben els de l' Escola d' Arts, Miguel Hernández i Andreu Sempere. La licitació de les obres no vol dir que vagen a començar. L' exemple el tenim, de nou, en l' institut de Batoi.
I el tren Alcoi-Xàtiva? Ací, cal dir, les culpes del seu estat corresponen per igual al PSOE i al PP. Junt a l' urbanització de la Plaça d' Al Azraq i les obres de restauració del castell de Barxell, és la vergonya política més gran que té Alcoi. I ara diuen no se que de fer una estació comuna per al tren i el bus. Parole, parole, parole, com diuen els italians i la cançó. I ja són molts anys de paroles. Com tothom sap, l'estació d' autobusos d' Alcoi és il·legal. I, a més, l' Ajuntament d' Alcoi no té un clau. I està clar: "fastos, festejos y comidas" se' n duen molts diners del pressupost municipal, a més del sou del senyor alcalde i demés regidors, que se'l van pujar un 10% no més celebrades les eleccions municipals. Vergonyós també per a un poble tindre l'estació de tren que tenim.
I deixem per al final allò que afecta a la Font Roja. Serà el primer parc protegit on es construisca un hotel i sols estic esperant el nom de l' empresa que va a edificar-hi un hotel. És per fer-li un boicot . Això sí, si açò va al jutjat, com sempre l' Ajuntament perdrà el plet.
L' oposició? Bé, gràcies.
I les entrades de Moros i Cristians d' enguany? Bé gràcies. Com sempre: talls, música de cassette, festers i no festers passant per mig l' entrada, fotògrafs i videos també pel mig, músics sense uniformitat, cabos d'esquadra -sobretot moros- sense molta idea, Cops en la carrossa sense capa i casco i escrivint història gent que no és historiadora. Normalitat absoluta.
I, com ja és tradició en un servidor, voldria acabar amb un Delenda est Carthago . Espere en candeleta el nom del fester que va anar al Barranc del Sint a provar el seu trabuc i també espere alguna declaració explicant la raó per la qual la policia municipal no va acudir al dit lloc quan va ser requerida. Entre que les ambulàncies apleguen tard i la policia tria quins requeriments fer cas, mare meua quin poble, perdó ciutat.