Centenari enric valor

dimarts, de maig 20, 2008

Convocatòria de la V Marxa per la Desmilitarizatció de aitana


Un any més, procedents de diferents punts de la nostra geografia, tornarem a donar-nos cita en la Serra d’Aitana persones que acudirem a esta bella muntanya de forma individual o al costat d’altres persones dels nostres col•lectius. Som gent diversa però amb un denominador comú. A tots i totes ens agrada la nostra terra i els nostres muntanyes; pensem que la nostra naturalesa és un valor que hem de protegir i conservar. També som persones que creiem en el valor de la Pau, i aspirem a un món sense guerres, sense exèrcits i sense injustícies. És per això pel que ens dol vore la serra més alta i potser una de les més belles de la nostra província agredida mediambientalment i hollada per la bota militar. És per això que ens resulta detestable que l’Aitana siga un espai al servici del militarisme, que en ella l’exèrcit tinga instal•lacions operatives que estan col•laborant amb la guerra.

Per això ens donarem cita el DIUMENGE QUE VE, 25 DE MAIG en el Port de Tudons (carretera Sella - Alcoleja) per a realitzar la V Marxa per la Desmilitarizatció de la Serra d’Aitana.

Com sempre hi ha tres punts per a quedar:

Alacant. A les 8’30 h. a la plaça de bous
Elx. A les 8’15 h. a l’estació d’autobusos
Alcoi. A les 9’00 h. a la Plaça d’Al-Azraq.

El punt de trobada per als que veniu des d’altres llocs és el Port de Tudons (carretera Sella-Alcoleja) a les 10’00 h. A esta hora esmorzarem en el mateix port i realitzarem el tradicional acte reivindicatiu davant de l’entrada de les instal•lacions militars prohibides a la ciutadania.

L’horari d’activitats serà el següent:

10’00 h. Esmorzar en la pinada del Port de Tudons
10’30 h. Acte polític reivindicatiu (lectura del manifest) davant de la porta de la reixa que tanca les instal•lacions militars
10’45 h. Marxa a peu per pista forestal fins a la Font de l’Arbre
11’45 h. Taller sobre el militarisme, i altres activitats
14’30 h. Dinar

També està previst que les persones que ho desitgen puguen pujar a la cima d’Aitana (bé, exactament a la cima no, que està dins del recinte militar i ens prohibixen accedir a ella). El grup que es forme per a pujar a la part alta eixirà en quant finalitze l’acte polític. La pujada serà amenitzada per una persona que ens anirà ajudant a descobrir les riqueses naturals de la muntanya, a manera d’itinerari guiat.

Coses que cal portar:

Barret o gorro, i crema solar qui tinga la pell delicada
Aigua
Calçat còmode per a caminar pel camp
Aliments per a l’esmorzar i el dinar

Serà molt ben rebut qualsevol instrument musical, així com el fet que algú ens propose jocs o dinàmiques de grups.

Vos esperem!!

Recolzen la Marxa: Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, Grup Antimilitarista Tortuga, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (Alacant), Maulets (Alcoi), Ecologistes de la Marina Baixa, Col.lectiu per la Cultura de Pau i Noviolencia del Comtat i L’Alcoià i més gent a títol particolar que ama la seua terra i cree en un món sense guerres i sense exèrcits.