Centenari enric valor

dimecres, de juliol 08, 2009

sobre sant nicolau i la movlitat a alcoi


En alguns paisos de europa, fins i tot espanya, el centre de les ciutats es una zona especial on la gent hi pot passejar sense la molestia dels cotxes per tot arreu.
Al nostre poble el tema del transit i la movilitat per la ciutat encara es veu amb ulls del segle passat.Els peatons, els ciclistes, les persones majors i amb problemes de movilitat son enormement discriminades per el ajuntament.
Tots recordareu el enorme escandalo que es va montar per la peatonalització de la plaça de ferrandis i les dificultats per fer el mateix al carrer sant francesc.
El fet de reparar les aceres de sant nicolau ha portat a alguns comerciants d'aquest barri a una bronca espectacular amb el alcalde.
Mes enlla de les raons que poden tenir aquesta gent sobre el desastre de llevar i possar adoquins en un carrer amb molt transit com sant nicolau cal assenyalar que la movilitat a la ciutat encara es un debat pendent.
Ningu parla dels autobusos i el seu mal funcionament.
Ningu parla de autobusos moderns i poc contaminants.
Ningu parla de autobusos accesibles.
Ningu parla del comportament extrany de molts conductors que aparquen damunt de les aceres.
Ningu parla de la movilitat entre els pobles de la comarca.
Ningu parla de la utilització de la bicicleta i la creació de grans carrils bici a la ciutat.
Ningu parla de la bici publica.
Volem fer una ciutat accesible i per a tothom o continuem pensat amb la movilitat lligada al cotxe?
En aquest debat la bona gent ecologista deuria de fer un pas endavant i deixar de fer que si amb el cap als que venen la moto del desenvolupament, la autovia i el progres apocaliptic.
Esta be defensar el espai public de la font roja o assenyalar els abusos del ajuntament en casos com el del parking de la rosaleda.
Pero vull que recordeu una cosa.Ser antisistema no es simpatic, ja esta be de bon rotllo, ja esta be.