Centenari enric valor

dissabte, de març 26, 2011

Lo del autobus te guasa!!


-A vore, de que estavem parlant?
-Anaves a contar-me el lio de ta mare amb el nou bono del autobus d'alcoi.
-Vale, pero vull fer una previa, d'acord?
-Si, vinga.
Et conte la historia.
Fa molts anys a alcoi gobernava la esquerra en una coalició en la que estaven el psoe, esquerra unida i nova esquerra.Era a principis de legislatura i van aprovar amb el vot critic de esquerra unida la privatització del servei municipal de autobusos.
Cal dir que la gent del sindicat CCOO no va posar moltes critiques a pesar de que anys abans va fer moltes propostes per millorar el servei que per diversos motius foren desestimades per el ajuntament.
En la privatització hi havia nombroses promeses de millora del servei de autobusos.
Es plantejava modernitzar la flota de autobusos, fer-los accesibles per a persones amb minusvalies, acurtar els temps de recorregut, fer un nou bono del autobus, possar panell electronics a les parades que anunciaren el temps que faltava per arribar el proper autobus, i una comarcalització del servei en el que puguera agafar-se una linea que anara fins a cocentaina i muro i un altra que anara fins a ibi i castalla.
Per començar per el final.
El invent de comarcalitzar la linea de cocentaina-muro fent-la passar per tot alcoi fou un enorme fracas, els autobusos que circulen per la ciutat son dificilment accesibles i amb una certa antiguetat.
I ara tenim en marxa molts anys despres la promesa de posar en funcionament la tarjeta de viatge nova i els futurs panells elctornics.
La privatització prometia augmentar el nombre de passatgers i el que ha fet ha estat tot el contrari.
La possada en marxa de la nova targeta (ara conte lo de ma mare) esta siguent prou dificultosa en els formats destinats per a jubilats i estudiants.
Aquestes targetes son personals i a mes del nom del titular de la mateixa porten una foto.
Per aconseguir la targeta has de anar al ajuntament amb una foto, el carnet de pensionista que fa el ajuntament d'alcoi i una fotocopia del dni.
Ma mare per motius diversos no tenia el carnet de pensionista del ajuntament.Pensava que amb el dni acreditant la seva edat ja hi habia de sobra.Pero el amable funcionari li va dir que no podia ser.Aixi que va tenir que anar a serveis socials del ajuntament en el cami per fer-se aquest carnet.Despres tornar al ajuntament on li han dit que en el plaç de uns dos mesos tindran fet la targeta del bus.Dos mesos!! Pero que s'han cregut aquesta gent?
I perque aquestes feines no les fa la empresa concesionaria del servei?
No era el objectiu de la privatització del bus millorar la qualitat del servei?
Estem pitjor que abans i cal recodar que el deficit sempre el paga el ajuntament.
Aixi jo tambe monte un negoci de autobusos!!