Centenari enric valor

divendres, de març 25, 2011

Sedano o "la decada prodigiosa"


Anem per feina.
Un dia vaig escoltar a radio alcoy unes declaracions del alcalde d'alcoi, jorge sedano, en les que diu que alcoi ha viscut a la darrera decada la seva "decada prodigiosa" amb el mandat del partit popular.
Intentare vore la broma amb objectivitat i perspectiva.
Es veritat que en algunes coses alcoi esta millor que fa una decada.
Alcoi hui te una serie de infrastructures que no tenia:
El teatre calderon ( a pesar dels nombrosos sobrecostes de la obra)
El CADA.
La llum de les imatges.
El nou col·legi Miguel Hernandez.(que unifica els dos col·legis i acaba amb una demanda que portava molts anys)
La escola d'art.( on estava el col·legi Verge dels lliris)
Les ampliacions del hospital.( algunes d'aquestes ampliacions encara estan per perfilar)
La formulació de una mancomunitat de ajuntaments. ( encara que jo no apostaria ni un euro)
El final o quasi el final de les obres de la autovia.
I ara toca mirar tot allo que el gobern de sedano te com a deficit en la seva gestió:
La poca o nula relació amb la generalitat valenciana (per questions internes del pp)
El encabotament amb els desastres urbanistics com la rosaleda, el hotel a la font roja, el camp de golf, serelles, el poligon de la canal, etc.Han costat molts diners en adovacats i no han acabat de rematar ninguno ( alguno si, es diu la estambrera, menudo timo)
Molt poca iniciativa en politica industrial i turistica.La poca gent amb idees que hi ha alcoi han marxat a barcelona i a qualsevol lloc que no siga alcoi.Tenim un perdua enorme de coneixement que podria i deuria ser important en un moment de crisi.
Com a la resta del pais, la contratació publica es fosca, molt fosca i clientelista.Han omplert de amiguets i asesors la administració.
No tenim com a poble a aquestes hores ni idea del que passara en el futur amb el sistema de recollida de residus de la ciutat.Recordeu que portem la brossa a xixona al seu abocador i que aquest esta a punt de tancar.El exemple de napols deuria de ser important.
Tampoc tenim cap model de movilitat.No hem aprofitat la ocasió de no tenir la carretera pasant pel mig de la ciutat per a fer reformes que ajuden a les persones a poder gaudir de la ciutat sense el perill dels cotxes.
Culturalment han deixat morir lentament la mostra de teatre i s'ha demostrat que la privatització dels teatres no ha millorat el seu funcionament.Mes clientelisme!
Es nota que no soc objectiu.Tinc una opinió bastant negativa del balanç de gestió del pp en la darrera decada.No soc gens optimista de un canvi.Els partits politics de la oposició no tenen voluntant suficient i a la societat se la veu dormida.
Nomes es pot propiciar un canvi desde els col·lectius socials i desde la participació i implicació de les dones i els homes del nostre poble.
No demane res jo!.Quasi una revolució social que puga treure a alcoi d'aquest moment tan desastros.