Centenari enric valor

dissabte, de març 05, 2011

La movilitat o com viure sense cotxe


Entre les noticies pre-electorals ha aparegut una dada important a alcoi i es la seguent:
El segon impost en importancia darrere del IBI (impost de bens inmobles) es el de circulació.
No es cap sorpresa.Quasi tothom a alcoi te com a minim un cotxe i en algunes cases mes.
I es per aquest motiu que qualsevol esdeviniment ciutadà te la carrega de buscar un espai enorme per a que estacionen els nombrosos vehicles de la ciutat.
El any passat una de les nevades va caure a prop del cap de setmana i va fer que tota una tropa de alcoianets desitgosos de xafar neu agafaren el cotxe i colapsaren la carretera que va fins a la font roja i sant anoni.
Al nostre poble els conductors fan quasi tot el que els hi dona la gana.
Aparquen en llocs no permesos (pasos de peatons, damunt de les voreres, en espais per a minusvalits, etc.) no respecten els passos de peatons ni cap senyal i en molts casos van a velolicitas exagerades.
Totes aquestes infraccions les fan amb la connivencia de la policia local a la que obliguen a mantindre un silenci.
Peatons, ciclistes, persones majors o amb movilitat reduida som les victimes d'aquesta manera tan bestia de ordenar la ciutat.
Sobre aquest tema no diuen res ni el gobern municipal (son de dretes i es dona per suposat) ni la esquerra, ni el mon ecologista (que esta ficat en altres baralles)
Com es pot parlar de una ciutat digna en la que atropellen diariament els drets de les persones per un interes monetari que dona privilegis als conductors de cotxes?