Centenari enric valor

divendres, de juny 24, 2011

Els monolegs de l'alcoiania...ui....


Sabeu que? 
Ahir vaig anar al principal a vore la segona part de un espectacle teatra que porta per nom "monolegs de la alcoiania" i que esta produit per la gent de radio alcoy, el diario ciudad, el teatre principal i una empresa de segurs.
La historia consisteix en agafar textos de alcoians que pensen el fet alcoià amb humor.Aquestos textos son proposats per a la seva dramaturgia a diversos actors alcoians que ho posen en escena durant 3 dijous del mes de juny del present any.
El teatre principal ahir estava ple (recordeu que la part de dalt del teatre encara esta per habilitar) i entre el public estaba el actual alcalde, alguns regidors i la majoria de treballadors i treballadores del ciudad i radio alcoy.
El format per representar els monolegs era bastant senzill.Una presentadora comença el espectacle amb un petit monoleg per a donar pas als actors i dir dos centims de cada actor/actriu i de les persones que han escrit els monolegs.
La presentadora era Begoña Mira ( que per cert, la vaig vore molt major, comentari que va fer reaccionar a la meva dona que va replicar, "doncs mira que tu....").En tot cas la begoña ho va fer de la millora manera possible i el esforç mereix elogi.
Despres va passar Isabel balaguer amb un aborrit text de josep lluis segui que no vaig acabar de entendre massa.Que per cert, en tot lo sabut que es josep lluis segui jo no esperava el rollo que va escriure.La pobre actriu va fer el que va poder, paciencia...
A continuació li tocaba a jordi carbonell amb text de pau grau.El text de pau era graciós pero ja siga per la diferencia generacional ja siga per la fredor del public present no va acabar de fer el efecte que es pretenia.Parlar de vaters no sempre es gracios.D'aquest monoleg es pot treure de conclusió que Carbonell li donava molta vida al text i que espere que el debut de pau grau en el mon del teatre dure mes.
Ana sandoval va pendre el relleu i a la presentació de begoña aquesta deia que ana es dedica al rollo del monoleg en un pub del poble d'alcoi i es possible que tinga alguna experiencia.El seu monoleg em va semblar que tenia molta voluntat pero poca realitat.Senyora Sandoval te que esforçar-se mes!!!
I per ultim jonatan garcia amb text de Juan enrique ruiz ( el cap de informatius de radio alcoy, que sempre el veig per el carrer amb la seva careta de bon xic).Jonatan es un bon actor pero sempre trobe a faltar alguna cosa en ell.El text tractaba de demostrar les semblances entre el poble de alcoi  i el poble dels simpsons.Molt rebuscat senyor ruiz, molt rebuscat....
I tota aquesta falla va durar un hora i mitja en un teatre que va tenir un public molt fred en el que nomes reaccionava amb rialles alguns familiars dels actors/actrius.Un teatre al qual estaria be que li canviaren les cadires que son incomodes.
La idea dels monolegs es bona pero jo li haguera donat a la idea uns quants mesos per a madurar el projecte.La meva avia deia que en aquesta vida tot necesita temps per a funcionar be.
(foto de aramultimedia)