Centenari enric valor

divendres, de juny 10, 2011

Tot diferent tot igual


Despres de molts dies de negociacions mes foques que clares i de mil rumors ja esta confirmat que alcoi tindra un gobern de esquerres i un alcalde que es diu Antoni Frances del psoe i un tinent alcalde que es diu Rafa Carbonell del bloc.Per a redonir la festa a mes aquest acord esta acompanyat de un acord programatic per afrontar la legislatura.
El acord programatic com podeu imaginar es molt SOSTENIBLE, PARTICIPATIU i fins i tot diuen que estudiaran si tirar enrrere alguns projectes polemics de la epoca PERALTA-SEDANO.
Com he dit la negociació ha estat fosca i en molts moments semblaba que es trencava per qualsevol tonteria.La lluita per qui anava a ser alcalde ( si carbonell, si frances) ha estat dura, molt dura i tot apunta que han estat les direccions nacional del pspv i bloc els que han decidit.
La negociació tambè a revelat la poca importancia que tenen la gent de esquerra unida en aquest nou equip de gobern municipal.Aquesta es una questió que va fer dubtar durant molt de temps a la gent del sector dur del pcpv que no estaven segurs de la conveniencia de un pacte amb el psoe i bloc.Recordeu que a andalusia i extremadura izquierda unida ha preferit no pactar en molts ajuntament amb el psoe i deixar manar al pp.
Hi ha a la ciutat grans expectatives sobre com funcionara aquest ajuntament de esquerres.Expectatives excesivament grans tenint en compte la herencia del pp de sedano.Una herencia que fara dificil portar endavant moltes bones idees.Qui mes qui menys sap que els ajuntaments tenen problemes molt seriosos de financiació i que com ja va apuntar el regidor sanus la porta de generalitat i diputació de alacant les tindrem tancades els alcoianets.
D'aquest canvi politic tambè hi ha victimes colaterals.Els enxufats, els que han entrat a dit a traves del pp tindran que buscar-se la vida.Els periodics i emisores de radio que lloaven a sedano ara tindran que modular el discurs.En els ultims dies el diari ciudad ja esta en transició.Porten tants anys fent-ho que son un mestres.
Unes altres victimes son tota aquesta gent del pp d'alcoi que esperaven al menys tenir un raconet alli a alacant a la diputació i que veuen com son apartats per la seva militancia en el sector Ripoll.
Poquet a poquet Francisco Camps esta netejant el pp autonomic de critics.Com que la politica i la vida son cruels algun dia tambè ell es trobara en el altre costat de la trinxera.

2 comentaris:

Judith ha dit...

De moment la gran desil·lusió ha sigut que ja el divendres, abans de que el nou govern jurara el càrrec i coneguera ni tan sols les seues necessitats, anunciara que anava a mantindre el número d'assesors. Tant de criticar al PP (en raó) i ara ells fan el mateix per a col·locar els seus propis enxufats.
I després que diguen que van a ajustar els presupostos. Sí, en el que ells vulguen: cubrir baixes, cultura, formació del personal funcionari i un llarg etcètera.

dimoni de xiquet ha dit...

Hola judith.
Estic bastant d'acord amb tu.Alló que era criticable al pp ha de ser criticable al tripartit.
Jo vull pensar que tot plegat es responsabilitat de unes negociacions que no han estat ni clares ni publiques.
Si hagueren estat clares i publiques tothom haguerem conegut que es repartia entre els tres partits que manaran a alcoi.
I de paso el detall de no anunciar en els programes electorals la intenció de formar coalició electoral amb altres partits pero sembla que aquest es un pecat menor...ejemmmmm
gracies com sempre.
dimoni