Centenari enric valor

dimecres, d’abril 13, 2011

Esclavitus de la democracia


Javier Sardà (Xavier si esta a catalunya) a fet un llibre i va presentant-ho per aci i alli i per donar al espectacle mes força li dona sempre una alguna frase o parida impactant.Com si fos un tertuliano qualsevol parla de tot i de res.Parla del nacionalisme català i del espanyol i de les incomprensions de tots dos.Es declara federalista (deu de ser el unic a catalunya que es federalista) enemic dels medis de comuniació de dretes i per ultim deixa la gran perla: Jo SEMPRE vote al psoe.
Sempre m'ha fet curiositat aquella gent que diu que SEMPRE fa alguna cosa.Vol dir el senyor Sarda que no dubta mai?
Imaginem per un moment que aquesta afirmació de javier Sarda es una manera de quedar be amb el psoe.Be.Pero tambe cal reconeixer que coneixem gent que fa el mateix que Sarda i voten sempre a un partit politic.
De fet les enquestes diuen que hi ha un sector de la població que mai canvia de vot.Els gran partits politics tenen un sol electoral que per molt mal que ho facen mai cau de un nivell.
Es per aquest i altres motius que he vist desde fa molt de temps amb simpatia a la abstenció.La democracia ha de poder ser algo mes que un exercici basic electoral cada quatre anys.

2 comentaris:

Von Kassten ha dit...

El vot és un dret no una obligació, i ser del psoe o del pp, com qui és del barça o del r.madrid és una ofensa a la vertadera democràcia, eixa que no coneixem perqué comença no aplicant-se al poble: assamblees populars, participació ciutadana, intervenció per dret en els plenaris i no a través ( o amb la gràcia) d'un partit polític.

Ells defensen aquesta democràcia perquè ens diuen que ens ha portat la pau i el benestar, tanmateix l'odi i la ràbia es menja a les persones per dins.

dimoni de xiquet ha dit...

Gracies per el comentari.
He tornat a llegir el post que he escrit i reconec que li falta alguna coseta mes i tan sols puc dir que procurare fer-ho millor.
salut
dimoni