Centenari enric valor

dijous, de febrer 23, 2012

de manars i garrotades


La setmana passada un grup de xavalets del Institut Lluis Vives de Valencia feien una concentració per demanar mes recursos per a la educació publica.Per fer mes important la concentració van fer un pas endavant i van tallar el carrer de Xativa (el que esta a prop de la estació de tren).Davant aquest fet la policia nacional va fer un desplegament de forces enorme i va disoldre a porrades als concentrats.
La acció policial va comportat la reacció de mes estudiants, professors, mares i pares i qualsevol animalet amb suficient sensibilitat per la defensa d'alló que es public.Resposta policial:Mes porrades i carreres per tota la ciutat donant imatges que han eixit per tot el mon donada la facilitat que dona aquest invent que es diu internet.
Entremig els sindicats i partits politics que fins aquell moment miraven a altre costat teatralitzaven la reacció i demanaven la dimisió de tothom i sobretot de la delegada de gobern i del cap de la policia.En alguns casos la intervenció era pur oportunisme com en el cas del psoe o monica oltra i en altres podem tenir dubtes pero poca cosa mes.
Merits per a ser cesats o per dimitir van tenir aquestos personatges.La delegada de gobern va marxar en plena crisi a sevilla a gaudir del congres del pp i el cap de la policia ( un senyor amb vincles amb la extrema dreta i que fou triat per el psoe) deia que els manifestants eren "el enemigo" amb  "lo" qual ja sabem el perque del tractament policial de les concentracions.
Aquelles persones que ja tenim una edat i que ja hem vist actuacions policials semblants veiem tot plegat com un teatre en el que el poder economic maneja de meravella els temps i administra les porrades.Actuacions policials com les que hem vist tenen dos objectius:
1.Mantenir el "ordre" en la ciutat.El que significa que tot ha de seguir per el cami marcat per el poder economic.
2.Provocar un nivell de terror elevat en la ciutadania que faci impensable eixir al carrer a fer cap protesta.A ningú li agrada que li reventen el cap per fer una concentració o per una mani.
Mereixeria comentari a part tota la parafernaria criminalitzadora de la dreta mediatica.Han dit de tot.Han dit que els alumnes que anaven a la mani tenien aprovades les asignatures, que tenien antecedents delictius, etc.
I mereixeria comentari totes les burrades que han dit els ministres de justicia o el de educació impropies de persones que viuen en una democracia.
Paciencia.Ja vorem com acaba tot aquesta historia.Jo com bon pesimista veig que de tota aquesta historia la setmana que be no quedara res.Penseu que fins i tot han fet una plataforma.Ja veus una plataforma!! La millor manera de desactivar la rebeldia dels joves.