Centenari enric valor

dilluns, de febrer 27, 2012

Senzillament, Feliu Ventura


A la vesprada quasi primaveral de ahir a alcoi li tocava un concert com el que va fer Feliu Ventura al teatre Principal d'alcoi.Ho dire al principi i al final.El concert em va agradar i avise que el dimoni no sap res de musica per a fer cap critica mes o menys seriosa.
Al vestibul del teatre estaba la parelleta Sandra i Pau ajudant al music socarrat a vendre samarretes i discos.Son bona gent aquesta parella d'alcoians que a mes sembla que esperen dins de pocs mesos el seu primer xiquet o xiqueta ( aixó ho va dir Ventura en el concert)
A dins del teatre hi habia de tot en el public.Regidors del bloc, psoe i esquerra unida, personetes amb ulleres de pasta i basicament del mon nacionalista de esquerres.
Com va dir Feliu a la entrevista a radio alcoy amb lucia gadea ( ai lucia quina entrevista) la portada del nou disc la ha fet Toni Miro que estaba present al concert.
Si no ho he dit abans ho dic ara.El concert volia presentar el nou disc de Feliu Ventura, "Musica i lletra" i com va dir en la citada entrevista el concert estaba preparat en un format mes petit, mes intim.
A Feliu Ventura el vaig vore en concert fa anys i puc obserbar que ha canviat un poc.Es mes solida la seva presencia al escenari.Ha perdut certa timidesa i el producte musica es mes potent amb una guitarra energica i amb xelo armonios.
Les lletres de les cançons son les previsibles en un cantautor que viu aci, canta en valencià i te com a nacionalista de esquerres tot el dogma clasic del catalanisme a les nostres terres.
Mes enllà de alguna cançó que recorda un sofa de quant era xiquet i aquella vida o un altra que enllora el pasat agricola de les nostres terres, el cantant es mostra exceptic amb la politica i els politics.
El concert va tenir la presencia de la coral alcoiana amb dues cançons i fins i tot un momentet de homenatge a ovidi montllor interpretant  "la samarreta".Per cert, una interpretació teatralitzada prou curiosa.Que sera d'aquella samarreta?
La gent va marxar contenta del concert.Dues hores que no es van fer pesades amb un cantant sincer que va oferir un bon concert.
I una pregunta final, de que cantaria un cantant com feliu en un país normal?