Centenari enric valor

diumenge, de febrer 19, 2012

el embolic del teatre calderon

Aquesta setmana la regidora de cultura d'alcoi, Anna Serrano, en una entrevista a radio alcoy anunciava el canvi de la empresa que gestiona el teatre calderon.Per molt respectable que siga la emisora de la cadena ser deuriem de convindre que el lloc mes convenient per aquest anunci es el ajuntament d'alcoi, a la comisió de cultura o al plenari del ajuntament.
Pero no.Serrano volia fer la guerra per el seu costat i va soltar la bomba a radio alcoy.Bien....
En la entrevista deia que els motius estaven en el elevat cost del teatre calderon per al ajuntament i que la gestió del teatre tendria dues facetes.Per un costat la contractació la faria la regidoria de cultura i per altre costat el dia a dia del teatre ( el manteniment, la taquilla, la neteja, etc.) la faria una empresa externa.Es a dir, privatitzar a mitjes.
A la ciutat eixisteix la teoria de que el teatre calderon ha funcionat be fins ara.La programació ha estat mes o menys variada i a portat a alcoi ha molta gent de fora que ens ha vist com un referent cultural.
Els actuals gestors del teatre estan flipats per la actuació de la regidora de cultura.No entenen com es pot parlar un dia amb el alcalde sobre les posibilitats de futur de la gestió del calderon i al dia seguent que la regidora aparega a la radio amb aquesta historia.
Tot plegat es molt confus.Hi ha teories per a tots els gustos, rumors mes o menys divertits pero res serios.
Aquest bloc sempre ha estat en contra de les privatitzacions dels teatres d'alcoi, el principal i el calderon.No esta gens demostrat que siga mes barata la gestió privada que la publica ni millor.En aquest tema com en altres el gobern tripartit demostra poca coordinació.Alcoi necesita una esquerra mes seriosa i sense vendetes absurdes.

2 comentaris:

Judith ha dit...

El fet de que la empresa privada ho haja fet bé, en quant al Calderón, no significa que des de el departament de Cultura de l'Ajuntament no vajen a fer-ho també molt bé (ho això espere). Crec que sempre i quan siga posible han de desprivatitzar uns serveis que deurien de ser públics i per tant estar gestionats des de l'Ajuntament. Si un servei està gestionat per una empresa privada sempre serà més car, ja que una empresa no treballa per amor a l'art, sino per a guanyar diners (cosa lògica i normal), mentre que si es gestiona de forma pública, no hi ha eixa necesssitat de tindre grans beneficis, sino que és suficient amb cobrir les despeses, i per tant pot ser més barat.
Tal vegada les formes no han sigut les més correctes, però crec que tornar a assumir la gestió del Calderón ha sigut una decisió encertada. Falta vore a qui posen al front d'aquesta gestió, sona el nom de Mique Santamaría el tècnic de cultura, o si va a costar-nos el sou d'un assessor-enxufat més.
Salutacions.

dimoni de xiquet ha dit...

Hola judith,
Les formes son necesaries.Necesitem la seguretat de que les decisions es prenen amb seriositat i rigor.I fer-ho en els micros de radio alcoy no es molt serios.
Jo no se qui sera el gestor, tot sembla apuntar a Santamaria pero tambè esta a les quinieles Majó Pallares persona vinculada al psoe i que volia ser regidora de cultura i que per diverses raons no va conseguir el seu objectiu i que desde aquell moment va de un costat a altre dins del ajuntament.
Esperem que tot acabe be pero no soc massa optimista.
Gracies per la visitat.
dimoni