Centenari enric valor

dimecres, de febrer 15, 2012

Planeta toxic


Fa uns dies un informe de la colla ecologista la carrasca sobre el nivell de contaminació a alcoi va passar quasi sense comentaris.El portaveu dels ecologistes parlava que aquestes dades sembla ser que son degudes al us del transport privat, es a dir, els cotxes.
Cal dir que aquestes dades senyalen un perill enorme per a la nostra salut i que la administració publica esta obligada a fer publiques aquestes dades advertint als ciutadans dels perills de eixir al carrer (Sobre tot persones amb malalties respiratories).
Quant qualsevol pensaria que davant aquestes coses deuria eixir el regidor de medi ambient a dir alguna cosa va i apareix el regidor de participació Francesc Agulló.El regidor Agulló va dir que el tema de la contaminació es preocupant i que el ajuntament esta fent un "estudi" sobre movilitat i que acabat aquest estudi pendran decisions.
Recorde que estem a febrer.Recorde que el rollo del estudi sobre movilitat ja ho deia sedano i el pp.La unica veritat es que ni el pp ni la esquerra volen fer res per dificultar el us del cotxe als alcoianets.El cotxe es un del darrers simbols de alcoiania que ens hi queda.Si no podem anar a la filà, a portar al xiquet al cole, al collao, a la caseta del poble, a comprar al carrefour de cocentaina, a la faena i a tantes coses que sense ell, es convindria mes suicidar-mos tots.Si la gasolina costara mil euros el litro la pagariem.Si el segur del cotxe duplicara el preu el pagariem.I quant el nostre estimat cotxe te un mal moment plorem davant el taller de reparacions i li demanem, li supliquem al mecanic que faci alguna cosa per fer reviure a aquella cosa tan estimada per nosaltres.
Aquest tema, el de la contaminació atmosferica d'alcoi, es una mostra de que res canvia a alcoi i res canviara.Els comportaments socials son mes complexos dels que es creuen alguns, llastima!
Comentari a part mereix la gent de la carrasca.No vull ni pensar el que dirien ara si en lloc de ser esquerra unida la que esta en la regidoria de medi ambient estiguera el pp.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs La Carrasca deia una cosa semblant quan governava el PP:
http://www.xarxaneta.org/~carrasca/atmosf.html#20090314

De fet, les superacions dels límits de contaminació atmosfèrica que han denunciat ara els ecologistes es van produir sobretot en els mesos de 2011 en què estava encara Sedano al cap de l'alcaldia.

El que cal en aquest cas no és posar a parir els governants municipals, sinó veure com hòsties crear un moviment social potent que faça valdre els drets dels vianants, especialment dels xiquets i de la gent major, que el cotxe ha expulsat dels carrers. I no serà fàcil, ja que el cotxe és l'autèntica vaca sagrada de la nostra societat (i no només l'alcoiana).

Salut!

dimoni de xiquet ha dit...

Hola anonim.
Si esperes que algun moviment social a alcoi reaccione per a canviar el tema del cotxe nomes puc dir-te que ho veig dificil.
Pero algu ho te que fer.Estic segur que hi ha a la nostra societat sensibilitats afins que nomes necesiten que algu pose fil a la agulla i comence de debo a pensar en un poble amb una movilitat diferent amb menys cotxes i mes bicis i mes peatons.
Accepte la esmena sobre la carrasca tot i que els hi veig molt suaus amb el tripartit.
salut i gracies per la visita.
dimoni