Centenari enric valor

dimecres, d’abril 20, 2011

la festa dels especuladors


Poc a poc ja queda menys per a acabar de rematar el barri del partidor.El somni de un gran solar que puga anar desde el camí fins a sant rafael es veu com una realitat.
Escoltava al regidor paco agulló, a paco blay, a un representant dels veins i veines del barri i fins i tot he llegit al socioleg jordi quiñonero.Tots ells molt enfadats per la situació per la que travessa el barri i per el poc cas que han fet les autoritats municipals al famos pla de participació en el que s'intentava revitalitzar la zona.
Els especuladors ho volen tot i ho volen dictant les seves normes que no inclouen vivenda de protecció oficial ni llogueres barats ni res que no siga el benefici pur i dur.
I els especuladors tenen una cosa que no tenen els veins i les veines i es temps.Tenen tot el temps del mon.Algunes veins i veins ja han marxat cansats.Aquells que montaren el col·lectiu veinal han desparegut i tan sols apareixen a les festes i punt.
Tot plegat mostra les mancances de la democracia i dels instruments que podriem utlitzar els ciutadans i les ciutadanes per influir en les decisions que ens afecten.Mes enlla del joc de la elecció politica cada quatre anys no hi ha res mes.Es poden fer tots els esforços possibles i el resultat es el mateix.
No penseu que aquestes altures deurien de repensar una mica tot i fer que la democracia siga fidel a la voluntat de nosaltres i no a la voluntat dels especuladors?

4 comentaris:

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Això evidencia que el veritable poder d'aquesta democràcia deficient que tenim no està en la ciutadania, sinó en els interessos de la classe política que sovint coincidixen amb els dels especuladors.

Von Kassten ha dit...

Dius que els que van montar el moviment veinal ja no estan? a qui et refereixes? tinc entés que l'associació de veïnes continua en marxa, amb poca gent, com sempre però en marxa. Et refereixes a la gent que formava part del Panical? molts dels socis i sócies ja no vivien al barri, i els que vivien continuen fent-ho, al menys la majoria... què vols dir dimoni?

dimoni de xiquet ha dit...

Les persones que estaven al principi en la associació de veins i veines del partidor han deixat les seves responsabilitats i ha entrat altra gent igual de valuosa.
Els motius poden ser molt diversos i respectables pero per mi es evident que hi ha un poc de cansanci en una lluita en la que tot es molt dificil i tot sembla estar en contra.
No es la meva intenció assenyalar qui ho fa be o mal.Jo se qui son els bons i qui son els dolents en aquesta peli.
I els bons son sense cap dubte els veins i les veines del partidor.
gracies

Von Kassten ha dit...

Gràcies a tu Dimoni.
Tot i que hi ha gent cansada la lluita continua. La gent que es va esgotar va deixar pas però en consta que molts han continuat altres lluites igual d'imprescindibles per canviar el món... allò tan dificil i tan motivador.

Salut!