Centenari enric valor

dijous, de juliol 07, 2011

Vull una escola publica i sense adoctrinament


La gent de ara multimedia porta una noticia del confidencial.com que parla sobre el col·legi el Romeral d'alcoi.La noticia diu que el col·legi ensenya nacionalisme als xiquets i a les xiquetes del centre.
Per a demostrar-ho exhibeix materials educatius del centre que utilitzen festes com el nou d'octubre per a parlar sobre la identitat valenciana i la llengua catalana.
Es evident que el portal de noticies "el confidencial" te clarisims prejudicis sobre la llengua catalana i sobre el nacionalisme que existeix al país valencià.
Pero tambè caldria que es puguera discutir amb tranquilitat el perque algunes escoles valencianes tracten desde fa molts anys de forjar l'esperit nacional català en el alumnat.
Jo com a pare espere que la meva filla aprenga a la escola una serie de coses.I espere que el pensament politic i identetari siga el fruit de la experiencia en la vida.
Jo vaig portar a la meva filla a una escola publica perque no volia que en una escola privada religiosa li ompliren el cap de bobades religioses.Pero he vist amb el passar dels anys que no ha servit de res ja que li han omplit el cap de bobades nacionalistes.
Amb tot el respecte a totes les idees.Servidor preferiria tenir a la religió i a la politica fora de la escola.
http://www.elconfidencial.com/en-exclusiva/2011/colegio-publico-valenciano-adoctrina-consignas-nacionalistas-20110706-81036.html

4 comentaris:

Judith ha dit...

Estic completament d'acord amb tu. La escola pública deu ser un lloc on la política i la religió queden fora, ja que els que van allí poden pertanyer a qualsevol creença o tendencia política. A més a més, el estat no te per que pagar aquest tipus d'"educació".
Als col·legis privats o subvencionats ja és altra cosa. Estic cansada de sentir a gent queixar-se de que a l'escola els obliguen a certes coses relacionades amb la religio, i sols puc dirlos que trien altre col·legi que no siga Sant Roc, les Esclaves o la Salle, però en ocasions centres com el Miguel Hernández o el Romeral no són prou bons per a alguns.
Molta hipocresia veig jo.
Salutacions.

dimoni de xiquet ha dit...

Hola judith.
Per mi no es cap problema reivindicar la llengua catalana al nostre poble.Aquesta llengua la estime i defense que tinga un futur.Clar que si!
Altra cosa es que amb el tema de la llengua em fiquen el rollo nacionalista.Desconfie de la gent nacionalista.Dels nacionalistes espanyols,catalans o de qualsevol lloc del mon.
Fan trampes amb els sentiments de la gent i s'aprofiten.
gracies per la visita
dimoni

Anònim ha dit...

Hola Dimoni. Jo no em considere gens nacionalista, però sí sóc partidari de defensar la nostra llengua i la nostra cultura (que no són només la literatura i l'art "amb majúscules", sinó també i sobretot la cultura popular). Però quan veig als personatges ultraespanyolistes que impulsen aquesta campanya em vénen ganes d'apuntar-me a Maulets i comprar-me una estelada.
És ridícul parlar d'adoctrinament perquè es treballe en l'escola sobre Jaume I o sobre Enric Valor, quan el que sí que patim de manera permanent és un adoctrinament espanyolista-xovinista (només cal recordar els mundials de futbol, el Fernando Alonso, etc.), monàrquic (d'un rei&família que no estan morts, sinó vivint a costa nostra) i constitucionalista (amagant que la constitució va ser el resultat d'un xantatge).
Em sembla molt perillós atiar el foc que estan encenent determinats grups polítics que només busquen fer-se un lloc (UPyD) a costa de dividir la societat. Sembla que no ha hagut prou amb el blaverisme.

dimoni de xiquet ha dit...

Hola anonim.
Algun dia estaria bè parlar del blaverisme.La historia del blaverisme esta plena de episodis lamentables protagonitzats per la extrema dreta valenciana.Pero cal reconeixer que tambè hi habia gent senzilla amb una preocupació exagerada per el fet de la introducció del catalanisme a terres valencianes.
En fin.Caldria parlar-ho amb calma.El temps es un bon aliat per analitzar la historia.
No em sembla millor el nacionalisme espanyol que el català.Si critique el nacionalisme català tambè ho faig amb el espanyol.
Respecte a UPyD nomes dire que son un grup reaccionari que busquen un espai que a espanya no existeix de manera clara.
A la societat valenciana UPyD te un paper molt minoritari.No patiria massa.
Gracies per la visista
dimoni