Centenari enric valor

dimarts, de febrer 10, 2015

entença tururururururu

El carrer entença o millor dit el carrer Na saurina d'Entença va passar un bon dia de ser un carrer normal de la ciutat d'alcoi a ser un carrer on discorria la carretera nacional 340 direcció alacant.
Per fer posible aquesta van conectar aquest amb el carrer gabriel miro mitjançant la vaguada que creua un barranc per on  passa tranquil el riu benisaido.
La broma tenia que durar poc ja que el alcalde de la epoca, josep sanus, veia que la autovia que circunvalaria la ciutat estaria enllestida en poc temps i conectaria la nostra ciutat amb alacant a traves de un tunel amb xixona.
Pero la cosa es va posar mal.
Els alcaldes de allo que ara anomenen la foia de castalla van presionar per conectar aquestes ciutats amb autovia amb alacant i amb villena.
I magia potagia ho van aconseguir.
I mentres els veins del carrer entença veient passar tot tipus de camions amb tot tipus de mercaderies.Desde les mes perilloses fins altres que feien aquella curva del mercat de sant roc amb una gracia que era tremenda.
I posaven
cristalls per evitar el soroll, i dormien en la part de darrere i al final emigraven a altres parts de la ciutat amb millors condicions de vida.Aixi esta el eixample.
I un dia els alcoians veuen com sant jordi els ajuda a fer la autovia.
I veuen com passen menys camions i cotxes.
Pero veuen que el ministeri de fomento que compensa a ciutats com cocentaina financiant i pagant les obres de millora de aquells carrer on pasava la nacional 340 a alcoi no fan res ni amb entença ni amb altres carrers.
I ara en vespres de eleccions el alcalde toni frances fa un acte super-participatiu en el que explica a veines i veins que en breu es faran obres on es posaran mes arbrets, mes banquets i voreres mes amples.
Tot bonico, veritat?
I açó qui ho paga?
L'ajuntament amb un prestec que be de madrid per ajuntament que s'han portat com toca.
Te trellat?
qui ho sap.En campanya electoral tot es permes.