Centenari enric valor

dimarts, de febrer 03, 2015

primaries de compromis....ni pa tu ni pa mi

El cap de setmana va tenir la votació en eleccions primaries dels candidats a eleccions municipals i autonomiques de compromís.
A alcoi es presentaben dues persones a la alcaldia, David Abad (actual portaveu municipal) i Rosa Ana Valls.I per estar a les llistes un total de 17 persones on estaven les actuals regidores, Anna climent, Anna raquel serrano i Sabina gregorio, el actual secretari municipal, Marius Ivorra i un grup de persones vinculades basicament al bloc nacionalista valencià.
El resultat per l'alcaldia fou clar i va guanyar el actual portaveu David Abad.Una victoria contundent que li ha permès no tenir que fer ni una miqueta de campanya per conseguir vots.
El embolic ha estat a la llista on deixa de estar en llocs de eixida la actual regidora, Anna Raquel Serrano.Quin pes ha tingut la seva gestió com a regidora de cultura?
No ho sabem.Esta clar que en la crisi del tripartit per el "escandol" del concert de sabina i serrat, ella anava a ser la victima mès prompte o mès tard.
Tambè existeix la explicació de una maniobra del sector proper a rafa carbonell.Cal recordar que fou el portaveu i vice-alcalde en els principis de la legislatura i va dimitir un temps desprès.Ara amb el pas del temps podem intuir que la marxa de carbonell fou algo dramatica i aixó explicaria que la gent mès propera votarà en contra de Serrano.
En la part positiva la llista dona força a la figura emergent de Anna climent.La jove biologa ha guanyat prestigi en els pocs mesos com a regidora i sera la segona en la llista.En la que destaca el jove Raül Segui i la doctora Sabina gregorio.
La votació tambè era autonomica i en ella estaven el ex-alcalde de muro rafael climent i el alcoià jordi davó.Climent aspiraba al primer llóc de la llista i s'ha quedat segon.La fragmentació de vot del bloc amb la competencia de josep nadal i la força de Mireià Mollà han donat al traste amb les seves aspiracions.
Conclusions de les primaries.
Algo mes de 400 persones tenien dret a vot a les primaries de les mes de sis mil que van votar a compromis.Perque els votants de compromis no  han pogut/vollgut votar a les primaries?
Quin paper juga i jugara rafa carbonell en compromís? I paco blay?
I a nivell de país valencià......Sobreviura compromís pasades les eleccions?